fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z mięsem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0b1e808e-4bc7-45f6-9c24-180c33322e13
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z mięsem

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszony ser, sos sojowy oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę
  • Z masy mięsnej formujemy małe kulki, które następnie obtaczamy w mące
  • W garnku zagotowujemy bulion
  • Na wrzący bulion wrzucamy kulki i gotujemy przez ok. 5-7 minut
  • Następnie dodajemy szpinak i gotujemy przez ok. 3-4 minuty
  • Gotową zupę nalewamy na talerze

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1500 ml)
  • Indyk mięso mielone (250 g)
  • Ser gorgonzola (50 g)
  • Mąka gryczana (50 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Estragon suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kapuśniak

Mięso kroimy na 3 części, przenosimy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy sól i zagotowujemy Następnie ściągamy szumowiny i gotujemy pod przykryciem przez ok. 40 minut (na małym ogniu) Marchew, seler oraz pietruszkę obieramy i…

WIĘCEJ >

Zielona zupa

Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy Całość blendujemy Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od…

WIĘCEJ >

Jogurt z owocami leśnymi

Do miski wlewamy jogurt i posypujemy owocami

WIĘCEJ >

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz  Mieszamy  Formujemy kulkę, kładziemy na talerz  Ogórka kroimy w drobną kostkę  Cebulę obieramy…

WIĘCEJ >