fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z mięsem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0b1e808e-4bc7-45f6-9c24-180c33322e13
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z mięsem

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszony ser, sos sojowy oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę
  • Z masy mięsnej formujemy małe kulki, które następnie obtaczamy w mące
  • W garnku zagotowujemy bulion
  • Na wrzący bulion wrzucamy kulki i gotujemy przez ok. 5-7 minut
  • Następnie dodajemy szpinak i gotujemy przez ok. 3-4 minuty
  • Gotową zupę nalewamy na talerze

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1500 ml)
  • Indyk mięso mielone (250 g)
  • Ser Gorgonzola (50 g)
  • Mąka gryczana (50 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Estragon suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Letnia zupa warzywna z groszkiem

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W rondlu (…)

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki W garnku, w (…)

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu (…)

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię (…)

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy (…)

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 (…)

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na (…)

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym (…)

WIĘCEJ >