fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z mięsem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0b1e808e-4bc7-45f6-9c24-180c33322e13
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z mięsem

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszony ser, sos sojowy oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę
  • Z masy mięsnej formujemy małe kulki, które następnie obtaczamy w mące
  • W garnku zagotowujemy bulion
  • Na wrzący bulion wrzucamy kulki i gotujemy przez ok. 5-7 minut
  • Następnie dodajemy szpinak i gotujemy przez ok. 3-4 minuty
  • Gotową zupę nalewamy na talerze

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1500 ml)
  • Indyk mięso mielone (250 g)
  • Ser gorgonzola (50 g)
  • Mąka gryczana (50 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Estragon suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty Po tym czasie ściągamy rondel z…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – mała sówka

Pieczywo rozkrajamy na pół i z jednej połówki wycinamy głowę sowy Oliwkę kroimy na pół Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt noska i nóżek Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki, tak jak…

WIĘCEJ >

Meksykańska sałatka z kurczaka

Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. W miseczce przygotowujemy sos, łącząc: majonez, sok z cytryny, chilli, kmin, sól…

WIĘCEJ >

Słodki kurczak w sosie winnym

Cukinię kroimy na małe kawałki Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso wkładamy między dwa kawałki folii i rozpłaszczamy wałkiem (lub tłuczkiem) Na talerz wysypujemy mąkę, dodajemy przyprawy (pieprz i oregano) i mieszamy Każdy kawałek mięsa…

WIĘCEJ >