fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szpinakowa z topinamburem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c05ba27c9-9744-4310-ad04-36e8d7853941
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa szpinakowa z topinamburem

Przygotowanie

  • Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie
  • Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się rozmrozi i na końcu dodajemy pokrojonego topinambura
  • Po chwili całość zalewamy mlekiem i bulionem
  • Pod przykryciem gotujemy do miękkości topinambura
  • Pod koniec całość miksujemy ręcznym blenderem i doprawiamy

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Wykorzystaj inne przepisy znajdujące się powyżej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ paczki mrożonego szpinaku (225 g)
  • 1 por (140 g)
  • 100 g topinambura
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 2 szklanki dowolnego bulionu mięsnego (500 ml)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min) Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin W lodówce wytrzyma kilka dni

WIĘCEJ >

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >