fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szpinakowa z topinamburem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c05ba27c9-9744-4310-ad04-36e8d7853941
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa szpinakowa z topinamburem

Przygotowanie

  • Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie
  • Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się rozmrozi i na końcu dodajemy pokrojonego topinambura
  • Po chwili całość zalewamy mlekiem i bulionem
  • Pod przykryciem gotujemy do miękkości topinambura
  • Pod koniec całość miksujemy ręcznym blenderem i doprawiamy

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Wykorzystaj inne przepisy znajdujące się powyżej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ paczki mrożonego szpinaku (225 g)
  • 1 por (140 g)
  • 100 g topinambura
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 2 szklanki dowolnego bulionu mięsnego (500 ml)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtkiem

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Cukinię, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce spiralnej lub gdy ktoś nie posiada tego cuda, pociąć warzywa wzdłuż na plastry i plastry pociąć na paseczki jak makaron Boczek pociąć w kostkę…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z grzybami

Farsz: Grzyby wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy 2-3 min Grzyby kroimy w kostkę i dorzucamy na…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >