logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa gulaszowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz14-1-5

Zupa gulaszowa

Przygotowanie

  • Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
  • Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę
  • W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu
  • Dorzucamy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 min
  • Dorzucamy resztę warzyw i przecier pomidorowy
  • Zasmażamy około 5 min, mieszając od czasu do czasu
  • Wlewamy zimną wodę z kranu, tak, żeby poziom był o jakieś 5 cm wyższy niż zawartość garnka
  • Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Zmniejszamy płomień
  • Gotujemy 30 min
  • Co jakiś czas mieszamy i uzupełniamy odparowaną wodę
  • Próbujemy czy jest wystarczająco doprawione i czy mięso jest miękkie
  • Jeśli mięso jest twarde to jeszcze z 15 min gotujemy

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g łopatki wieprzowej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera korzeniowego
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 liście laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 1 mały słoik przecieru/koncentratu pomidorowego 200 ml
  • 2-3 łyżki masła klarowanego lub smalcu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi grillowane z warzywami

Cykorię kroimy wzdłuż na pół Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry Cukinię kroimy w krążki Na patelni grillowej (…)

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Poziomki

Poziomki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl