fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa pomidorowa z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cacf63356-5187-4d4f-8456-ad5ce6e40376-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa pomidorowa z warzywami

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać 
  • Wszystkie warzywa pokroić w kostkę
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy pomidory
  • Dusimy 5 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 20 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Staramy się sięgać po pomidory znajdujące się w słoiku, ponieważ te w puszce akumulują toksyny (jest to cenna informacja dla osób zatrutych metalami ciężkimi).

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Zupę pomidorową możesz również przyrządzić z dodatkiem jajka (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g pomidorów ze słoika/puszki
  • 1 szklanka bulionu mięsnego (250 ml)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ cebuli (25 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – jesień

Wszystkie owoce umyć Ze śliwek usunąć pestkę, pokroić kostkę Gruszkę pokroić w kostkę Winogrona przekroić na pół, usunąć pestki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >