fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa pomidorowa z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cacf63356-5187-4d4f-8456-ad5ce6e40376-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa pomidorowa z warzywami

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać 
  • Wszystkie warzywa pokroić w kostkę
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy pomidory
  • Dusimy 5 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 20 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Staramy się sięgać po pomidory znajdujące się w słoiku, ponieważ te w puszce akumulują toksyny (jest to cenna informacja dla osób zatrutych metalami ciężkimi).

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Zupę pomidorową możesz również przyrządzić z dodatkiem jajka (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g pomidorów ze słoika/puszki
  • 1 szklanka bulionu mięsnego (250 ml)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ cebuli (25 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papryki nadziewane pęczakiem

Paprykę kroimy na dwie równe części i starannie usuwamy pestki. Kaszę pęczak gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę i pora kroimy, gotujemy w wodzie około 15 minut, a następnie kroimy bardzo drobno….

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa (wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy Ciasto się będzie lekko kleić, jeśli klei się za bardzo, dodać troszkę mąki…

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >