fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa pomidorowa z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cacf63356-5187-4d4f-8456-ad5ce6e40376-1

Zupa pomidorowa z warzywami

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać 
  • Wszystkie warzywa pokroić w kostkę
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy pomidory
  • Dusimy 5 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 20 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Staramy się sięgać po pomidory znajdujące się w słoiku, ponieważ te w puszce akumulują toksyny (jest to cenna informacja dla osób zatrutych metalami ciężkimi).

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Zupę pomidorową możesz również przyrządzić z dodatkiem jajka (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g pomidorów ze słoika/puszki
  • 1 szklanka bulionu mięsnego (250 ml)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ cebuli (25 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowa tarta malinowa

Masa malinowa: Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować Dodajemy miód Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik Żelatynę wsypujemy do małej miseczki/szklaneczki i zalewamy 50 ml zimnej wody Mieszamy aż żelatyna się równo wymiesza. Odstawiamy na 2…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki Gruszki, jabłka kroimy w kostkę Banana kroimy w plastry Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki 

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z boczniakami

Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.  

WIĘCEJ >

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

Indyka kroimy w paseczki Świeży szpinak myjmy i osuszamy na sicie, mrożony wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w paseczki Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy…

WIĘCEJ >