fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cabd592bf-3f90-444e-8970-10cf08a1e4b2

Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać 
  • Wszystkie warzywa pokroić w kostkę
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy pomidory
  • Dusimy 5 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 20 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Możesz także spróbować propozycji podania zupy pomidorowej z jajkiem (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ puszki lub słoika pomidorów (200 ml)
  • 1 szklanka bulionu jarskiego (250 ml)
  • ½ marchewki (40 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ¼ cebuli (25 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z kalafiora (wegański / wegetariański)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalafior dzielimy na małe różyczki W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty Dodajemy kalafior Podsmażamy 3 min Zalewamy bulionem Gotujemy 10 min Miksujemy blenderem Próbujemy, doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…

WIĘCEJ >

Sałatka bazowa

Sałaty myjemy, odsączamy, rwiemy na drobne kawałki i układamy na talerzu. Papryki, ogórki i rzodkiewki kroimy w kawałki. Składniki na sos umieszczamy w małym słoiczku lub dobrze zamykanym pojemniczku, a następnie energicznie wstrząsamy, żeby je połączyć. Układamy…

WIĘCEJ >

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >