Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)
Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać
- Wszystkie warzywa pokroić w kostkę
- Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa
- Podsmażamy 5 min
- Dodajemy pomidory
- Dusimy 5 min
- Zalewamy bulionem
- Gotujemy 20 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (250 ml)
- Pomidor w puszce (200 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Cebula (25 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Wołowina pieczona z marchewką i pieczarkami
Piekarnik ustawić na 120 st. C, z opcją grzania z góry i dołu. Mięso pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki lub słupki (ćwiartki). Pieczarki także pokroić na…
WIĘCEJ >Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami
Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…
WIĘCEJ >Sałatka wiosenna, bazowa
Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem
WIĘCEJ >Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko
Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki
WIĘCEJ >