Zupa z mięsem i grzybami Mun
Zupa z mięsem i grzybami Mun
Przygotowanie
- Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka
- Do garnka wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 30-40 minut
- Po tym czasie dodajemy grzyby i gotujemy przez ok. 30 minut
- Marchew obieramy, kroimy w pół plastry, dodajemy do garnka i gotujemy przez ok. 30 minut
- Paprykę kroimy w paski i wraz z przyprawami dodajemy do garnka
- Do garnka dodajemy pozostałe składniki (poza szczypiorkiem) i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż makaron będzie miękki)
- Szczypiorek drobno siekamy
- Zupę nalewamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Woda (700 ml)
- Wołowina karkówka (600 g)
- Papryka czerwona (460 g)
- Suszone grzyby Mun (200 g)
- Mleko kokosowe (200 ml)
- Makaron ryżowy (200 g)
- Marchew (180 g)
- Kukurydza – kolba (170 g)
- Bambus – pędy (100 g)
- Szczypiorek (20 g)
- Czosnek (20 g)
- Sos sojowy (20 g)
- Imbir w proszku (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Cynamon mielony (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Zupa z ogórkiem kiszonym, marchewką i kurczakiem
Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut W garnku zagotowujemy bulion Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy…
WIĘCEJ >Zupa z porem i papryką
Por kroimy w półksiężyce Paprykę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dolewamy bulion, mieszamy i całość podgrzewamy przez…
WIĘCEJ >Zupa z ziemniakami i klopsikami
Bulion zagotowujemy Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę Ziemniaki przenosimy do garnka i zalewamy wrzącym bulionem Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pozostałe warzywa (połowę cebuli) i podsmażamy przez ok. 5-6 minut Zawartość patelni przenosimy…
WIĘCEJ >Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem
Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >