fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z mięsem i grzybami Mun

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb3e098aa-202c-452b-81e9-a37d075e4607
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z mięsem i grzybami Mun

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka
  • Do garnka wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Po tym czasie dodajemy grzyby i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Marchew obieramy, kroimy w pół plastry, dodajemy do garnka i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Paprykę kroimy w paski i wraz z przyprawami dodajemy do garnka
  • Do garnka dodajemy pozostałe składniki (poza szczypiorkiem) i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż makaron będzie miękki)
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Zupę nalewamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (700 ml)
  • Wołowina karkówka (600 g)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Suszone grzyby Mun (200 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Makaron ryżowy (200 g)
  • Marchew (180 g)
  • Kukurydza z puszki (170 g)
  • Bambus – pędy (100 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Imbir w proszku (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Udka perliczki duszone z grzybami, z młodymi ziemniakami i kapustą kiszoną

Grzyby moczyć w zimnej wodzie przez minimum 6 godzin Perliczkę posolić i popieprzyć Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Na patelni/rondlu rozgrzać tłuszcz Wkładamy perliczkę Smażymy z obu stron po 3-5 minut Dodajemy…

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana dziczyzną ze śliwkami, z ziemniakami duszonymi i gotowanymi warzywami

Roladka:·        Karkówkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć i wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje Z każdej uformować wałek Włączamy piekarnik i ustawiamy na 160 stopni Pierś z kurczaka…

WIĘCEJ >

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną marchew, pietruszkę, seler i pół łyżeczki soli himalajskiej. Gotujemy na małym ogniu pół godziny, a…

WIĘCEJ >

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, chili oraz przyprawy (ziele angielskie) i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >