fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z mięsem i grzybami Mun

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb3e098aa-202c-452b-81e9-a37d075e4607
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z mięsem i grzybami Mun

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka
  • Do garnka wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Po tym czasie dodajemy grzyby i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Marchew obieramy, kroimy w pół plastry, dodajemy do garnka i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Paprykę kroimy w paski i wraz z przyprawami dodajemy do garnka
  • Do garnka dodajemy pozostałe składniki (poza szczypiorkiem) i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż makaron będzie miękki)
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Zupę nalewamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (700 ml)
  • Wołowina karkówka (600 g)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Suszone grzyby Mun (200 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Makaron ryżowy (200 g)
  • Marchew (180 g)
  • Kukurydza – kolba (170 g)
  • Bambus – pędy (100 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Imbir w proszku (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zupa z ogórkiem kiszonym, marchewką i kurczakiem

Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut W (…)

WIĘCEJ >

Zupa z porem i papryką

Por kroimy w półksiężyce Paprykę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (…)

WIĘCEJ >

Zupa z ziemniakami i klopsikami

Bulion zagotowujemy Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę Ziemniaki przenosimy do garnka i zalewamy wrzącym bulionem Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Zupa z dorsza z morskim spaghetti

Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i (…)

WIĘCEJ >