fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z mięsem i grzybami Mun

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb3e098aa-202c-452b-81e9-a37d075e4607
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z mięsem i grzybami Mun

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka
  • Do garnka wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Po tym czasie dodajemy grzyby i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Marchew obieramy, kroimy w pół plastry, dodajemy do garnka i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Paprykę kroimy w paski i wraz z przyprawami dodajemy do garnka
  • Do garnka dodajemy pozostałe składniki (poza szczypiorkiem) i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż makaron będzie miękki)
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Zupę nalewamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (700 ml)
  • Wołowina karkówka (600 g)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Suszone grzyby Mun (200 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Makaron ryżowy (200 g)
  • Marchew (180 g)
  • Kukurydza z puszki (170 g)
  • Bambus – pędy (100 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Imbir w proszku (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ozorki w sosie grzybowym z puree z batatów

Ozorki: Ozorki płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do ozorków Zalewamy wodą, żeby poziom był 5 cm wyżej Lekko…

WIĘCEJ >

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i truskawkami

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce

WIĘCEJ >

Sałatka z kiszonego ogórka

Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy Wszystkie składniki wkładamy do miski Dodajemy zieleninę i oliwę Lekko…

WIĘCEJ >