fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z dorsza z morskim spaghetti

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c64665d85-4e06-488a-9120-5bcf4942795c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z dorsza z morskim spaghetti

Przygotowanie

  • Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą
  • Rybę kroimy w kostkę
  • Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy resztę warzyw
  • Wlewamy wino
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy mleko kokosowe
  • Zalewamy zimną wodą, żeby poziom płynu był o 2 cm wyższy niż wsad i dodajemy pokrojoną rybę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy liście i ziele angielskie
  • Dodajemy makaron z alg morskich
  • Gotujemy 15 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (100 g)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (100 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Spaghetti morskie (Himanthalia elongata) (25 g)
  • Wino białe wytrawne (25 ml)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata rzymska z serem pleśniowym, śliwkami i orzechami

Sałatę podrzeć w palcach na małe kawałki (chyba, że mamy małe listki ze środka, to mogą zostać w całości, będą ładniej wyglądały) Ser pokroić w kawałki (plastry, kostkę, jak komu wygodniej) Śliwki pokroić na połówki…

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowa z serem

Kalafior dzielimy na różyczki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kalafiora oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż się zarumienią) Dolewamy bulion, dodajemy przyprawy i zagotowujemy…

WIĘCEJ >

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…

WIĘCEJ >