Zupa z porem i papryką
Zupa z porem i papryką
Przygotowanie
- Por kroimy w półksiężyce
- Paprykę kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dolewamy bulion, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Rosół z gęsi (250 ml)
- Papryka czerwona (55 g)
- Por (35 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Zupa z cukinii
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w półksiężyce Cukinię kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z porem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy cukinię…
WIĘCEJ >Zupa z kasztanów jadalnych
Kasztany nacinamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut Następnie kasztany odcedzamy, obieramy z łupin i siekamy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Marchew, seler oraz pietruszkę obieramy i kroimy…
WIĘCEJ >Zupa z ziemniakami i klopsikami
Bulion zagotowujemy Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę Ziemniaki przenosimy do garnka i zalewamy wrzącym bulionem Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pozostałe warzywa (połowę cebuli) i podsmażamy przez ok. 5-6 minut Zawartość patelni przenosimy…
WIĘCEJ >Wiosenna zupa z pokrzywy
Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…
WIĘCEJ >