Zupa z porem i papryką
Zupa z porem i papryką
Przygotowanie
- Por kroimy w półksiężyce
- Paprykę kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dolewamy bulion, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Rosół z gęsi (250 ml)
- Papryka czerwona (55 g)
- Por (35 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka ze szpinaku z fetą
Rzodkiewki kroimy w plastry Pomidora kroimy w ćwiartki Wszystkie warzywa wkładamy do miski i posypujemy pokruszonym serem oraz pestkami i polewamy tłuszczem oraz octem
WIĘCEJ >Wątróbka z brokułami
Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na talerz wysypujemy mąkę Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i…
WIĘCEJ >Kanapki dziecięce – lisek i rybka z owocami
Lisek Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek) Wszystkie…
WIĘCEJ >Pierś z kaczki
Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami…
WIĘCEJ >