fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z porem i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca2aef360-8c61-456c-8c5c-b1d7fae3524d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z porem i papryką

Przygotowanie

  • Por kroimy w półksiężyce
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rosół z gęsi (250 ml)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Por (35 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Indyk z grzybami

Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso. Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.  Doprawiamy solą i pieprzem….

WIĘCEJ >

Ryż z kurczakiem w sosie pomidorowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (na lekko złotawy kolor) Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso przenosimy na talerz…

WIĘCEJ >

Frittata ze szpinakiem i ziemniakami

Szpinak wyciągamy z zamrażarki ok. 30 minut szybciej, aby się rozmroził Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry Zieleninę drobno siekamy Do garnka wlewamy połowę tłuszczu Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy, mieszamy i odstawiamy na ok. 1 godz. do lodówki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki Pomidorki…

WIĘCEJ >