Zupa z cukinii
Zupa z cukinii
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Por kroimy w półksiężyce
- Cukinię kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z porem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy cukinię i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dolewamy bulion, dodajemy przyprawy i całość gotujemy pod przykryciem przez ok. 25 minut
- Po tym czasie blendujemy zupę do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem cukinii.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (800 ml)
- Cukinia zielona (600 g)
- Cebula (105 g)
- Por (35 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Czosnek (5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
- Kurkuma w proszku (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.