Puree z cukinii z szynką dojrzewającą
Puree z cukinii z szynką dojrzewającą
Przygotowanie
- Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem
- Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę
- Pure podajemy posypane chrupiącą szynką
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Szynka parmeńska (60 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Schabowe w sosie paprykowo – pomidorowym z gotowaną kalarepą
Kalarepę/brukiew obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w grubą kostkę Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z…
WIĘCEJ >Zapiekanka marchewkowa
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Marchewkę ścieramy na tarce lub przy użyciu maszynki. Startą marchewkę układamy w misce wraz z resztą składników. Mieszamy wszystko i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 30 minut i podajemy
WIĘCEJ >Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na połówki Kalarepę, cukinię i rzodkiew przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron spaghetti W garnku…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa z gotowanymi parówkami
Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…
WIĘCEJ >