fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca7b8f4f9-81c2-4b0c-9951-9ac23903af5e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Przygotowanie

  • Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem
  • Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę
  • Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

Rady dietetyka

Sprawdź każdy składnik przepisu możesz dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Możesz przyrządzić inne sałatki ze smacznymi dodatkami, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 50 g szynki parmeńskiej

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z kiełbasą

Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki. Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa. Dodajemy liście laurowe. Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości….

WIĘCEJ >

Krem z jarmużu

Jarmuż umieszczamy w garnku Dodajemy dwie szklanki wody Podgrzewamy Dusimy przez 10 minut Dodajemy przyprawy, ser i masło i gotujemy przez kolejne 10 minut Gorącą zupę zdejmujemy z ognia, blendujemy i podajemy 

WIĘCEJ >