fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2c0be511-fd41-40ce-9de3-e7b610a19c43
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z cukinią

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
  • W tym czasie kroimy cukinię w plastry, a mięso w kostkę
  • Na oliwie podsmażamy mięso z warzywami i z przyprawami
  • Podlewamy odrobiną wody
  • Dusimy przez około 20 minut
  • Łączymy z makaronem i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz przyrządzić inne, równie smaczne makarony warzywne z dodatkami – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50 g makaronu ryżowego
  • 150 g schabu wieprzowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 łyżeczka oregano (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. Kapelusze układamy w naczyniu żaroodpornym górą do dołu. Siekamy cebulę i natkę pietruszki, a następnie…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >

Rosół z sarny z żółtkiem

Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą Cebulę przekrawamy na pół (razem z łupiną, obieramy i wyrzucamy tylko luźne i brudne liście cebuli)…

WIĘCEJ >