fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2c0be511-fd41-40ce-9de3-e7b610a19c43
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z cukinią

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
  • W tym czasie kroimy cukinię w plastry, a mięso w kostkę
  • Na oliwie podsmażamy mięso z warzywami i z przyprawami
  • Podlewamy odrobiną wody
  • Dusimy przez około 20 minut
  • Łączymy z makaronem i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz przyrządzić inne, równie smaczne makarony warzywne z dodatkami – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50 g makaronu ryżowego
  • 150 g schabu wieprzowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 łyżeczka oregano (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kapusta z grzybami

Grzyby moczymy w zimnej wodzie około półtorej godziny. Upewniamy się, że są dobrze wypłukane i nie zawierają piasku. Kapustę kroimy drobno, wkładamy do garnka, zalewamy 700 ml wody. Grzyby odcedzamy i kroimy drobno. Dodajemy do…

WIĘCEJ >

Makaron konjac ze szpinakiem

Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy. Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku. Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy…

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >

Wolno gotowana wołowina

Mięso dokładnie myjemy i w całości zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, aby mięso w garnku lekko bulgotało Mięso gotujemy minimum 3 godziny (najlepiej zostawić na 4-5 godzin, aby…

WIĘCEJ >