Makaron z cukinią
Makaron z cukinią
Przygotowanie
- Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
- W tym czasie kroimy cukinię w plastry, a mięso w kostkę
- Na oliwie podsmażamy mięso z warzywami i z przyprawami
- Podlewamy odrobiną wody
- Dusimy przez około 20 minut
- Łączymy z makaronem i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.
Uwagi
Możesz przyrządzić inne, równie smaczne makarony warzywne z dodatkami – spójrz w powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 50 g makaronu ryżowego
- 150 g schabu wieprzowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
- ½ cukinii (150 g)
- 1 łyżeczka oregano (4 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pieczarki faszerowane mięsem z indyka
Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. Kapelusze układamy w naczyniu żaroodpornym górą do dołu. Siekamy cebulę i natkę pietruszki, a następnie…
WIĘCEJ >Kotlety mielone
Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.
WIĘCEJ >Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem
Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…
WIĘCEJ >Rosół z sarny z żółtkiem
Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą Cebulę przekrawamy na pół (razem z łupiną, obieramy i wyrzucamy tylko luźne i brudne liście cebuli)…
WIĘCEJ >