fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz22-4-5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min
  • Szparagi i brokuł dzielimy na małe kawałki i dodajemy na patelnię
  • Cukinię kroimy nożem karbowanym w plastry a następnie plastry na cienkie paski
  • Dodajemy cukinię na patelnię
  • Solimy i pieprzymy
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 2 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy spożywać pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Szparag (150 g)
  • Brokuł (świeży) (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Nóż karbowany, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….

WIĘCEJ >

Sałatka z suszonymi pomidorami

Pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty wraz z sokiem z cytryny, oliwą, kiełkami i sezamem. Gdy pomidory nasiąkną kroimy je na mniejsze części i dorzucamy do…

WIĘCEJ >

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >

Gulasz z marchewką

Marchewkę kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone podsmażamy w rondelku na maśle klarowanym lub oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy marchewkę i kilka łyżek wody. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pilnujemy, by się nie…

WIĘCEJ >