fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz22-4-5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min
  • Szparagi i brokuł dzielimy na małe kawałki i dodajemy na patelnię
  • Cukinię kroimy nożem karbowanym w plastry a następnie plastry na cienkie paski
  • Dodajemy cukinię na patelnię
  • Solimy i pieprzymy
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 2 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy spożywać pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Szparag (150 g)
  • Brokuł (świeży) (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Nóż karbowany, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki drobiowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Chłodnik truskawkowy

Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą Wstawiamy na palnik i grzejemy Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy…

WIĘCEJ >

Bitki wołowe z pure z batata

Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony Zalewamy wodą, tak, aby tylko przykryła mięso Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Burgery z czerwonej soczewicy

Kapustę szatkujemy Bułki kroimy na pół i opiekamy ich wnętrza na rozgrzanej patelni Następnie obie strony smarujemy wybranym sosem Dodajemy ciepły kotlet, poszatkowaną kapustę i rukolę Złożonego burgera zabezpieczamy wykałaczką

WIĘCEJ >