fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz22-4-5

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min
  • Szparagi i brokuł dzielimy na małe kawałki i dodajemy na patelnię
  • Cukinię kroimy nożem karbowanym w plastry a następnie plastry na cienkie paski
  • Dodajemy cukinię na patelnię
  • Solimy i pieprzymy
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 2 min

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy spożywać pieprzu czarnego.

Uwagi

Jeżeli jest Ci trudno poza sezonem kupić szparagi, możesz wykonać potrawę bez ich dodatku. Można również wykorzystać szparagi ze słoika.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 łodyg szparagów (150 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 4 różyczki brokuła (100 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Nóż karbowany, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z jarmużu

Jarmuż umieszczamy w garnku Dodajemy dwie szklanki wody Podgrzewamy Dusimy przez 10 minut Dodajemy przyprawy, ser i masło i gotujemy przez kolejne 10 minut Gorącą zupę zdejmujemy z ognia, blendujemy i podajemy 

WIĘCEJ >

Purée z marchewki

Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy). Zmniejszamy ogień i…

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…

WIĘCEJ >