fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron „pizzowy”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6261fb1f-faef-4f0f-877f-9fc92362753a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron „pizzowy”

Przygotowanie

  • Cukinię obieramy, a następnie „kroimy” obieraczką, tak aby powstały wstążki
  • Szynkę kroimy w paski (lub kostkę)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy makaron warzywny oraz szynkę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dolewamy passatę, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, warzywnych makaronów oraz domowego sosu pomidorowego.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
  • Passata pomidorowa (75 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy Ciasto się będzie lekko kleić, jeśli klei się za bardzo, dodać troszkę mąki…

WIĘCEJ >

Drobiowe kotleciki z buraczkami

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Mięso mielimy na standardowym sitku maszynki do miski Dodajemy przecier z przyprawami i dokładnie mieszamy Z…

WIĘCEJ >

Pikantne chili z fasolką

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i chili i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Kurczaka kroimy w paseczki lub w kostkę Winogrona kroimy na połówki W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka, podsmażamy 2-3…

WIĘCEJ >