fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron „pizzowy”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6261fb1f-faef-4f0f-877f-9fc92362753a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron „pizzowy”

Przygotowanie

  • Cukinię obieramy, a następnie „kroimy” obieraczką, tak aby powstały wstążki
  • Szynkę kroimy w paski (lub kostkę)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy makaron warzywny oraz szynkę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dolewamy passatę, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, warzywnych makaronów oraz domowego sosu pomidorowego.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
  • Passata pomidorowa (75 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa bez jaja (wegańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango i żółtek

Mango obieramy ze skóry, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosowa Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 15

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Paluchy kokosowe

Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formujemy podłużne „bułki” lub „paluchy”, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut lub…

WIĘCEJ >