fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z batatów z sosem brokułowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8bd49054-7b11-4e2d-aa2a-74acccc1bb07
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z batatów z sosem brokułowym

Przygotowanie

  • Brokuł i pietruszkę ugotować do miękkości. Zblendować z mlekiem kokosowym.
  • Gotować na małym ogniu przez kilka minut. Dodać drobno starty imbir, chrzan i rozgnieciony z solą czosnek. Można dosolić do smaku.
  • Makaron zalać gorącą (80 stopni) wodą i odstawić na 15 minut. W osobnym garnku zagotować wodę z łyżką soli, wrzucić makaron. Powinno się go gotować dosłownie 1-2 minuty.
  • Makaron wymieszać z sosem i oliwą, spróbować, czy nie wymaga dosolenia
  • Można posypać posiekaną natką pietruszki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 paczka makaronu z batatów (350 g)
  • 4 różyczki brokuła (100 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 2 ząbki czosnku (10 g)
  • 1 plaster imbiru (1 g)
  • 3 plastry chrzanu (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 2-3 gałązki natki pietruszki (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Okoń morski pieczony z pomidorami z ryżem i sałatą

Rybę oczyścić z łuski (nożem „pod włos ” delikatnie skrobać) Wypłukać w środku i na zewnątrz Położyć na papierowy ręcznik żeby odciekła woda Posolić, popieprzyć Ponacinać skórę na ukos w 4 miejscach z każdej strony…

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka kawałków Dodać liść laurowy i zioło angielskie Wsypać czubatą łyżkę soli…

WIĘCEJ >