fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z batatów z sosem brokułowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8bd49054-7b11-4e2d-aa2a-74acccc1bb07

Makaron z batatów z sosem brokułowym

Przygotowanie

  • Brokuł i pietruszkę ugotować do miękkości. Zblendować z mlekiem kokosowym.
  • Gotować na małym ogniu przez kilka minut. Dodać drobno starty imbir, chrzan i rozgnieciony z solą czosnek. Można dosolić do smaku.
  • Makaron zalać gorącą (80 stopni) wodą i odstawić na 15 minut. W osobnym garnku zagotować wodę z łyżką soli, wrzucić makaron. Powinno się go gotować dosłownie 1-2 minuty.
  • Makaron wymieszać z sosem i oliwą, spróbować, czy nie wymaga dosolenia
  • Można posypać posiekaną natką pietruszki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 paczka makaronu z batatów (350 g)
  • 4 różyczki brokuła (100 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 2 ząbki czosnku (10 g)
  • 1 plaster imbiru (1 g)
  • 3 plastry chrzanu (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 2-3 gałązki natki pietruszki (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Szpinak Szpinak wyjmujemy 2-3 godziny wcześniej z zamrażalnika i kładziemy na sicie, żeby nadmiar wody ściekał Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy cebulę z czosnkiem przez 2…

WIĘCEJ >

Wędzona szynka na świeżym szpinaku

Szpinak włożyć do miski z zimną wodą i dobrze wypłukać z piasku Odcedzić szpinak na sicie i położyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Ogórka pokroić w półksiężyce (plasterki przekroić na połowy) Cebulę pokroić w…

WIĘCEJ >

Muffiny mandarynkowe w sosie leśnym

Muffinki: Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak zacznie wrzeć woda Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min przekładamy owoce na sitko, żeby odciekły z…

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowo-jaglana

Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin) Czosnek obieramy i siekamy Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę…

WIĘCEJ >