fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos pomidorowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11705635-a172-46a0-a032-4984752f98a7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sos pomidorowy

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i podgrzewamy na małym ogniu
  • Sos gotujemy ciągle mieszając, aż do redukcji (przez ok. 20 minut) i odstawiamy do ostygnięcia
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami np.jako sos do pizzy lub makaronu warzywnego 

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 ml)
  • 2 łyżki aminokwasów kokosowych (20 g) – można pominąć
  • 1 łyżka estragonu (6 g)
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego (3 g)
  • 1 łyżeczka cząbru (4 g)
  • 1 łyżka suszonych pomidorów (6 g)
  • 1 łyżeczka bazylii (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosa ryżowa (quinoa) biała i czerwona

Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Konfitura z grzybów

Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia. Grzyby mrożone wyjmujemy 4 – 5 godzin wcześniej z zamrażarki, żeby odtajały. Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy…

WIĘCEJ >

Dip z karczochami i szpinakiem

Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekać, aż czosnek puści aromat i dodać drobno posiekaną cukinię. Kiedy cukinia zmięknie, przełożyć zawartość patelni do…

WIĘCEJ >

Czarny hummus

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia  Sezam,…

WIĘCEJ >