fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos pomidorowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11705635-a172-46a0-a032-4984752f98a7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sos pomidorowy

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i podgrzewamy na małym ogniu
  • Sos gotujemy ciągle mieszając, aż do redukcji (przez ok. 20 minut) i odstawiamy do ostygnięcia
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami np.jako sos do pizzy lub makaronu warzywnego 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przecier pomidorowy (500 g)
  • Aminokwasy kokosowe – nektar kwiatu kokosowego (20 ml)
  • Pomidor suszony (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Bazylia suszona (3 g)
  • Cząber suszony (3 g)
  • Estragon suszony (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Orzechy włoskie

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Ryż basmati

Ryż wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >