fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos pomidorowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11705635-a172-46a0-a032-4984752f98a7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos pomidorowy

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i podgrzewamy na małym ogniu
  • Sos gotujemy ciągle mieszając, aż do redukcji (przez ok. 20 minut) i odstawiamy do ostygnięcia
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami np.jako sos do pizzy lub makaronu warzywnego 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przecier pomidorowy (500 g)
  • Aminokwasy kokosowe (sos kokosowy) (20 ml)
  • Pomidor suszony (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Bazylia suszona (3 g)
  • Cząber suszony (3 g)
  • Estragon suszony (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Twarożek z ziołami

Zieleninę drobno siekamy Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jogurt oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Sos z zielonego pieprzu

Do garnka wlewamy wywar Dodajemy zielony pieprz Podgrzewamy 2 – 3 min na średnim ogniu  Dodajemy masło Mieszamy, próbujemy, doprawiamy 

WIĘCEJ >

Kasza jaglana

Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >