fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c8c3ee0-8890-4883-95a8-408390d70feb-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

Przygotowanie

  • Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Kurczaka kroimy w paseczki lub w kostkę
  • Winogrona kroimy na połówki
  • W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka, podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy cebulę, podsmażamy 2-3 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podlewamy wywarem i przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 10 min
  • Dodajemy winogrono, dusimy 1 min
  • Dodajemy makaron z rzodkwi, mieszamy, wyłączamy palnik
  • Przykrywamy pokrywką i czekamy 1-2 min
  • Nakładamy potrawę na talerz
  • Posypujemy pestkami granatu

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Wypróbuj nasze pomysły na przyrządzenie makaronu z białej rzodkwi.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 biała rzodkiew (220 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 10 kuleczek winogrona białego i czerwonego (100 g)
  • ½ szklanki rosołu/bulionu (125 ml)
  • 1 pierś z kurczaka (200 g)
  • 1 łyżka pestek z owocu granatu (17 g)
  • 2 łyżki smalcu lub masła klarowanego Ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia - głęboka, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl jarmużowo-figowy

Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Batoniki owocowe

Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy. Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić Zalewamy sokiem z cytryny Jeżeli masa nie będzie się kleiła…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo – paprykowym (z bulionem kostnym)

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >