Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem
Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem
Przygotowanie
- Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Kurczaka kroimy w paseczki lub w kostkę
- Winogrona kroimy na połówki
- W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy kurczaka, podsmażamy 2-3 min
- Dodajemy cebulę, podsmażamy 2-3 min
- Lekko solimy i pieprzymy
- Podlewamy wywarem i przykrywamy pokrywką
- Dusimy 10 min
- Dodajemy winogrono, dusimy 1 min
- Dodajemy makaron z rzodkwi, mieszamy, wyłączamy palnik
- Przykrywamy pokrywką i czekamy 1-2 min
- Nakładamy potrawę na talerz
- Posypujemy pestkami granatu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronu z białej rzodkwi.
Autor
Lista składników
- Rzodkiew biała (220 g)
- Kurczak pierś (200 g)
- Bulion mięsny (125 ml)
- Cebula (50 g)
- Winogrono białe (25 g)
- Winogrono czerwone (25 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Granat (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Koktajl jagodowy
Myjemy szpinak Imbir myjemy i obieramy Do blendera wkładamy mrożone jagody, szpinak i imbir Do składników wlewamy 2 szklanki wody Wszystko blendujemy
WIĘCEJ >Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą
Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…
WIĘCEJ >Shake pomarańczowo – imbirowy
Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze kawałki Imbir obrać i posiekać nożem Oba składniki wrzucić do blendera kielichowego Zalać wodą kokosową Dodać miód Miksować 15 sekund
WIĘCEJ >Szparagi z cykorią glazurowane miodem
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy Dodajemy cykorię Smażymy po 2 min z każdej strony Dodajemy miód Wlewamy ¼ szklanki wody…
WIĘCEJ >