fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c8c3ee0-8890-4883-95a8-408390d70feb-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

Przygotowanie

  • Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Kurczaka kroimy w paseczki lub w kostkę
  • Winogrona kroimy na połówki
  • W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka, podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy cebulę, podsmażamy 2-3 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podlewamy wywarem i przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 10 min
  • Dodajemy winogrono, dusimy 1 min
  • Dodajemy makaron z rzodkwi, mieszamy, wyłączamy palnik
  • Przykrywamy pokrywką i czekamy 1-2 min
  • Nakładamy potrawę na talerz
  • Posypujemy pestkami granatu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronu z białej rzodkwi.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Rzodkiew biała (220 g)
  • Kurczak pierś (200 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Winogrono białe (25 g)
  • Winogrono czerwone (25 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Granat (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - głęboka, Pokrywka do patelni, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony dorsz w ziołowym pesto

Filet z dorsza płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym Przyprawiamy solą i sokiem z cytryny Smarujemy wierzch ryby pesto i obkładamy cząstkami pomidorów bez skórki i zdrewniałych części Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >

Karbowany makaron z cukinii z brokułami

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Dorsz z sosem kokosowo – figowym

Ryba: Czosnek pokroić w plasterki Rybę lekko posolić i popieprzyć  Z papieru do pieczenia wykroić 2 kwadraty około 25 cm każdy  Na środku każdego arkusza papieru położyć rybę Dodajemy połowę czosnku Skrapiamy sokiem z ¼ cytryny Dodajemy…

WIĘCEJ >