fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c8c3ee0-8890-4883-95a8-408390d70feb-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

Przygotowanie

  • Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Kurczaka kroimy w paseczki lub w kostkę
  • Winogrona kroimy na połówki
  • W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka, podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy cebulę, podsmażamy 2-3 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podlewamy wywarem i przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 10 min
  • Dodajemy winogrono, dusimy 1 min
  • Dodajemy makaron z rzodkwi, mieszamy, wyłączamy palnik
  • Przykrywamy pokrywką i czekamy 1-2 min
  • Nakładamy potrawę na talerz
  • Posypujemy pestkami granatu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronu z białej rzodkwi.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Rzodkiew biała (220 g)
  • Kurczak pierś (200 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Winogrono białe (25 g)
  • Winogrono czerwone (25 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Granat (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - głęboka, Pokrywka do patelni, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet malinowy

Maliny wkładamy do zamrażarki na ok. 4-5 godz. Następnie wyciągamy i odstawiamy na ok. 15 minut Po tym czasie sprawdzamy czy w owoce da się wbić nóż, jeśli tak – blendujemy, jeśli nie – czekamy…

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa z dynią

Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę. Po paru minutach dodajemy pokrojone w dużą kostkę paprykę i ziemniaki i ponownie smażymy, mieszając ok. 5 minut. Następnie wrzucamy startą na…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >