Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)
Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę
- Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało)
- Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem, zasmażamy 2 min
- Dodajemy szparagi, zasmażamy min
- Wlewamy rosół
- Przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min
- W tym czasie robimy makaron z rzodkwi
- Jeśli mamy spiromat, to przepuszczamy przez niego rzodkiew
- Jeśli nie mamy, to kroimy w poprzek w cienkie plastry i plastry kroimy w poprzek na makaron
- Wrzucamy makaron do sosu, mieszamy, minimalizujemy ogień
- Dodajemy szczypiorek
- Wybijamy jajko ze skorupki i dodajemy na patelnię
- Mieszamy energicznie, lekko solimy i pieprzymy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Szparag (190 g)
- Bulion jarski (125 ml)
- Rzodkiew biała (110 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Cebula (50 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czosnek (5 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie
Komosę gotujemy zgodnie z etykietą Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe Cukinię kroimy w…
WIĘCEJ >Gryczanka z mlekiem roślinnym z owocami, z orzechami włoskimi i z miętą
Kaszę gryczaną gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy owoce, posypujemy listkami mięty i posiekanymi orzechami włoskimi Podajemy
WIĘCEJ >Naleśniki kasztanowe
Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej
WIĘCEJ >Mrożony koktajl bananowo ananasowy
Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy
WIĘCEJ >