fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz7-4-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę
  • Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało)
  • Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem, zasmażamy 2 min
  • Dodajemy szparagi, zasmażamy min
  • Wlewamy rosół
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min
  • W tym czasie robimy makaron z rzodkwi
  • Jeśli mamy spiromat, to przepuszczamy przez niego rzodkiew
  • Jeśli nie mamy, to kroimy w poprzek w cienkie plastry i plastry kroimy w poprzek na makaron
  • Wrzucamy makaron do sosu, mieszamy, minimalizujemy ogień
  • Dodajemy szczypiorek
  • Wybijamy jajko ze skorupki i dodajemy na patelnię
  • Mieszamy energicznie, lekko solimy i pieprzymy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (190 g)
  • Bulion jarski (125 ml)
  • Rzodkiew biała (110 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

Pieczarki obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy szpinak oraz przyprawy i dusimy przez ok. 5 minut Wybijamy jaja i smażymy do momentu…

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z grillowanymi warzywami

Paprykę kroimy na pół i każdą połówkę na 3 części Cukinię kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy warzywa Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tymianek Zasmażamy 2…

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowo – bananowo – gruszkowe

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić, a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera Dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >