Zrazy wołowe z cukinią
Zrazy wołowe z cukinią
Przygotowanie
- Cukinię kroimy w kostkę.
- Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty.
- Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy.
- Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z wodą, doprawiamy solą i pieprzem.
- Ustawiamy wolnowar na Low (1) na całą noc.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.
Uwagi
Wypróbuj inny pomysł na przyrządzenie zrazów – zajrzyj w powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 2 rozbite płaty wołowiny na zrazy (ok. 300 g)
- ½ cukinii (150 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- 3-4 gałązki koperku (8 g)
- 500 g przecieru pomidorowego + 100 ml wody
- Pieprz czarny (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałata rzymska z pieczonym dorszem
Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…
WIĘCEJ >Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami
Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Ziemniaki myjemy, solimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…
WIĘCEJ >Spring rolls sajgonki
Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy. Włoszczyznę kroimy w paski Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie)…
WIĘCEJ >Warzywa pieczone a’la grillowane
Bakłażana kroimy na plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, która z niego wypłynęła. Cukinię również kroimy w plastry, a paprykę w duże kawałki i solimy je. Posolone warzywa polewamy…
WIĘCEJ >