fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zrazy wołowe z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8239d0f-8708-4259-970d-2a1e8009bf07

Zrazy wołowe z cukinią

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty.
  • Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy.
  • Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z wodą, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Ustawiamy wolnowar na Low (1) na całą noc.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Wypróbuj inny pomysł na przyrządzenie zrazów – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 rozbite płaty wołowiny na zrazy (ok. 300 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 3-4 gałązki koperku (8 g)
  • 500 g przecieru pomidorowego + 100 ml wody
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Rybę solimy i pieprzymy Kładziemy na naczyniu żaroodpornym Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Pieczemy 20 minut Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Jabłko pieczone z owocami z sosem bananowo – kokosowym

Włączyć piekarnik na 190 stopni Z jabłka odcinamy wierzch od strony ogonka (tak z 0,5 cm grubości) Wydrążamy środek jabłka za pomocą łyżeczki, lub specjalnej kulkownicy do owoców Do wydrążonego jabłka włożyć owoce, dodać łyżkę…

WIĘCEJ >

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w…

WIĘCEJ >

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso  Zasmażamy przez 5 min Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min Dodajemy przecier / koncentrat…

WIĘCEJ >