fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zrazy wołowe z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8239d0f-8708-4259-970d-2a1e8009bf07
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zrazy wołowe z cukinią

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty.
  • Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy.
  • Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z wodą, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Ustawiamy wolnowar na Low (1) na całą noc.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Wypróbuj inny pomysł na przyrządzenie zrazów – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 rozbite płaty wołowiny na zrazy (ok. 300 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 3-4 gałązki koperku (8 g)
  • 500 g przecieru pomidorowego + 100 ml wody
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać lub wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa Posolić i popieprzyć Wymieszać i odstawić chociaż…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >

Stek z karkówki, smażony topinambur z marchewką

wstawić garnek z wodą na gaz   topinambur obrać ze skóry, umyć i wyszorować do gotującej wody włożyć czysty topinambur, gotować 20 minut marchewkę obrać i pokroić w paski/talarki/kostkę  cebulę obrać i pokroić w plasterki plaster…

WIĘCEJ >