fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zrazy wołowe z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8239d0f-8708-4259-970d-2a1e8009bf07
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zrazy wołowe z cukinią

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty.
  • Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy.
  • Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z wodą, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Ustawiamy wolnowar na Low (1) na całą noc.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Wypróbuj inny pomysł na przyrządzenie zrazów – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 rozbite płaty wołowiny na zrazy (ok. 300 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 3-4 gałązki koperku (8 g)
  • 500 g przecieru pomidorowego + 100 ml wody
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Ziemniaki myjemy, solimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…

WIĘCEJ >

Spring rolls sajgonki

Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy. Włoszczyznę kroimy w paski Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie)…

WIĘCEJ >

Warzywa pieczone a’la grillowane

Bakłażana kroimy na plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, która z niego wypłynęła. Cukinię również kroimy w plastry, a paprykę w duże kawałki i solimy je. Posolone warzywa polewamy…

WIĘCEJ >