logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zrazy wołowe z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c724fcaab-de5a-44c7-993c-e246512c33b2

Zrazy wołowe z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c724fcaab-de5a-44c7-993c-e246512c33b2

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty.
  • Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy.
  • Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z wodą, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Ustawiamy wolnowar na Low (1) na całą noc.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 rozbite płaty wołowiny na zrazy (ok. 300 g)
  • ½ dużej cukinii
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 3-4 gałązki koperku
  • 500 g przecieru pomidorowego + 100 ml wody
  • 1 łyżka pieprzu i szczypta soli

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Boczniaki na miksie sałat z jajem po benedyktyńsku

Sałatę strzępiastą rwiemy w palcach i wrzucamy do miski Dodajemy rukolę Pomidora kroimy w cząstki i układamy na sałacie Awokado (…)

WIĘCEJ >

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy) Śledzie odcedzamy na (…)

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl