fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z ogórkiem kiszonym, marchewką i kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef7d5e0d-0b38-4aea-b561-b56a09755cb3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z ogórkiem kiszonym, marchewką i kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
  • W garnku zagotowujemy bulion
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach do miski
  • Ogórki ścieramy na grubych oczkach tarki do osobnej miski
  • Do garnka z bulionem dodajemy ziemniaki, marchew oraz pietruszkę i gotujemy przez ok. 20 minut (do miękkości warzyw)
  • Dodajemy ogórki wraz z wodą i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy mięso, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1500 ml)
  • Ziemniak (500 g)
  • Ogórek kiszony (300 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Marchew (135 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dziecięce gofry

W garnku rozpuszczamy tłuszcz Do miski wybijamy jaja, dodajemy mąkę oraz rozpuszczony tłuszcz i mieszamy Konsystencja ciasta powinna być trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego – w razie potrzeby dodajemy więcej mąki Masę wylewamy do rozgrzanej…

WIĘCEJ >

Wątróbka z kurkami

Kurki płuczemy, obcinamy nóżki i podduszamy z cebulką na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około…

WIĘCEJ >

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >

Sałatka Cezara

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę i olej), dodajemy…

WIĘCEJ >