fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z ogórkiem kiszonym, marchewką i kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef7d5e0d-0b38-4aea-b561-b56a09755cb3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z ogórkiem kiszonym, marchewką i kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
  • W garnku zagotowujemy bulion
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach do miski
  • Ogórki ścieramy na grubych oczkach tarki do osobnej miski
  • Do garnka z bulionem dodajemy ziemniaki, marchew oraz pietruszkę i gotujemy przez ok. 20 minut (do miękkości warzyw)
  • Dodajemy ogórki wraz z wodą i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy mięso, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1500 ml)
  • Ziemniak (500 g)
  • Ogórek kiszony (300 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Marchew (135 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym i cynamonem

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp., Miksujemy 5-8 sekund Wsypujemy do miski Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach,…

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak na pomidorowym ryżu

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami Do garnka wlewamy wodę, dodajemy tłuszcz, przyprawy oraz przecier pomidorowy i całość zagotowujemy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Siekany stek z sarny z sosem figowym

Mięso mielimy w maszynce (ewentualnie siekamy) Wyrabiamy ręką na jednolitą masę Formujemy kulkę, z której formujemy okrągłego steka Kładziemy go na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu (bez tłuszczu) Po chwili dodajemy tłuszcz na patelnię Smażymy…

WIĘCEJ >