Zupa krem z cukinii i awokado
Zupa krem z cukinii i awokado
Przygotowanie
- Cukinię oraz awokado obieramy i kroimy na kawałki
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cukinię i dusimy przez ok. 12-15 minut
- Dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15-20 minut
- Dodajemy pozostałe składniki (czosnek obieramy) i całość dokładnie blendujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia warzywnych kremów.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (700 g)
- Woda (700 ml)
- Awokado (70 g)
- Orzech nerkowca (60 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krem z kalafiora
Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Kalafior dzielimy na różyczki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z selerem i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy kalafior, dolewamy bulion i zagotowujemy Następnie zmniejszamy…
WIĘCEJ >Szpinak pieczony w papryce
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym. Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe…
WIĘCEJ >Barszcz ukraiński
Do garnka wkładamy kości oraz mięso, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 1 godz. Następnie przecedzamy bulion i oddzielamy mięso od kości Na patelnię wrzucamy ćwikłę, dodajemy tłuszcz (oliwę), cukier oraz przecier pomidorowy i całość…
WIĘCEJ >Warzywne pakory
Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cukinię i pieczarki kroimy w drobną kostkę, a następnie przenosimy do miski Zieleninę i chili drobno siekamy, a następnie przenosimy do miski i całość dokładnie…
WIĘCEJ >