fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z cukinii i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1418bd9e-b430-4a94-ad4f-eb16dc40b3e7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z cukinii i awokado

Przygotowanie

  • Cukinię oraz awokado obieramy i kroimy na kawałki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cukinię i dusimy przez ok. 12-15 minut
  • Dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15-20 minut
  • Dodajemy pozostałe składniki (czosnek obieramy) i całość dokładnie blendujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia warzywnych kremów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (700 g)
  • Woda (700 ml)
  • Awokado (70 g)
  • Orzech nerkowca (60 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywa pieczone

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Zieleninę siekamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy wszystkie warzywa, polewamy tłuszczem, posypujemy zieleniną oraz przyprawami i delikatnie…

WIĘCEJ >

Pieczony łosoś z duszonym szpinakiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy łososia, skrapiamy go tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut Cebulę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Komosę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, cynamon, kakao i/lub karob, mleko i wszystko miksujemy do…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >