Krem z brokułu z płatkami migdałowymi
Krem z brokułu z płatkami migdałowymi
Przygotowanie
- Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka
- Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe, przykrywamy pokrywką i całość gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości)
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy żółtko i całość blendujemy
- Zupę nalewamy na talerze i posypujemy płatkami migdałowymi
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup.
Autor
Lista składników
- Brokuł (250 g)
- Bulion mięsny (250 ml)
- Mleko kokosowe (115 ml)
- Cebula (105 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Płatki migdałowe (30 g)
- Jajo żółtko (20 g)
- Czosnek (5 g)
- Pieprz czarny (1 g)
- Sól kłodawska (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Zupa z ziemniakami i klopsikami
Bulion zagotowujemy Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę Ziemniaki przenosimy do garnka i zalewamy wrzącym bulionem Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pozostałe warzywa (połowę cebuli) i podsmażamy przez ok. 5-6 minut Zawartość patelni przenosimy…
WIĘCEJ >Zupa czosnkowa na rosole
W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…
WIĘCEJ >Zupa ziemniaczana
Wszystkie warzywa po obraniu i umyciu kroimy w dużą kostkę Na maśle klarowanego podsmażamy cebulę i ziemniaki Dodajemy łyżeczkę curry W osobnym garnku gotujemy w bulionie marchewkę i por Po 15 minutach dodajemy podsmażone ziemniaki…
WIĘCEJ >Zupa krem z kalarepy
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min Zalewamy wywarem Gotujemy 15 min na małym…
WIĘCEJ >