fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa ziemniaczana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1b3172e9-602c-403c-98c0-d63f729ee381
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa ziemniaczana

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa po obraniu i umyciu kroimy w dużą kostkę
  • Na maśle klarowanego podsmażamy cebulę i ziemniaki
  • Dodajemy łyżeczkę curry
  • W osobnym garnku gotujemy w bulionie marchewkę i por
  • Po 15 minutach dodajemy podsmażone ziemniaki z cebulą i gotujemy kolejne 15 minut
  • Po tym czasie warzywa powinny być miękkie
  • Za pomocą blendera miksujemy je na krem
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (800 ml)
  • Ziemniak (400 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Marchew (świeża) (180 g)
  • Por (140 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Curry mielone (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z botwinką

Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min Na talerzu układamy wszystkie zieleniny Marchewkę trzemy na tarce i posypujemy po sałatach Dodajmy szparagi Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Placki jabłkowe

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodajemy jajka i mąkę, a następnie mieszamy mikserem Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Porcję ciasta nakładamy łyżką na patelnię i smażymy placuszki po około…

WIĘCEJ >

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem

WIĘCEJ >

Pieczona rzodkiew

Rzodkiew myjemy i kroimy ją na pół, połówkę na ćwiartkę a później w kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Cebulę obieramy i kroimy na duże kawałki. Warzywa przekładamy do miski i skrapiamy płynnym olejem. Przyprawiamy…

WIĘCEJ >