fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa ziemniaczana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1b3172e9-602c-403c-98c0-d63f729ee381
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa ziemniaczana

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa po obraniu i umyciu kroimy w dużą kostkę
  • Na maśle klarowanego podsmażamy cebulę i ziemniaki
  • Dodajemy łyżeczkę curry
  • W osobnym garnku gotujemy w bulionie marchewkę i por
  • Po 15 minutach dodajemy podsmażone ziemniaki z cebulą i gotujemy kolejne 15 minut
  • Po tym czasie warzywa powinny być miękkie
  • Za pomocą blendera miksujemy je na krem
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim codziennym jadłospisie.

Uwagi

Przepis na bulion mięsny znajdziesz w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 400 g ziemniaków
  • 200 g marchewki
  • 100 g pora
  • 200 g cebuli
  • 1 łyżeczka curry (4 g)
  • 800 ml bulionu
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (ok. 30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >