fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa ziemniaczana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1b3172e9-602c-403c-98c0-d63f729ee381
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa ziemniaczana

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa po obraniu i umyciu kroimy w dużą kostkę
  • Na maśle klarowanego podsmażamy cebulę i ziemniaki
  • Dodajemy łyżeczkę curry
  • W osobnym garnku gotujemy w bulionie marchewkę i por
  • Po 15 minutach dodajemy podsmażone ziemniaki z cebulą i gotujemy kolejne 15 minut
  • Po tym czasie warzywa powinny być miękkie
  • Za pomocą blendera miksujemy je na krem
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (800 ml)
  • Ziemniak (400 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Marchew (świeża) (180 g)
  • Por (140 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Curry mielone (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Koktajl mango

Mango i banana obieramy ze skóry i kroimy na drobne kawałki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego

WIĘCEJ >

Wegański rosół

Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Witariańskie pomidorki nadziewane

Pomidorki wydrążamy. Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę. Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę. Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Następnie mieszamy razem wszystkie składniki…

WIĘCEJ >