fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz9-4-1

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy warzywa
  • Zasmażamy 5 min
  • Wlewamy rosół i zaczynamy gotować
  • Gdy zacznie wrzeć wrzucamy kasze gryczaną
  • Gotujemy 10 min aż kasza będzie miękka
  • Nalewamy zupę w talerze
  • Posypujemy posiekaną pietruszką

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ¼ selera korzeniowego
  • 1 cebula (100 g)
  • 100 g kaszy gryczanej niepalonej (białej)
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1000 ml bulionu jarskiego

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony surowy boczek z buraczkami

Boczek: Czosnek obrać i pokroić każdy ząbek na 3 części Przygotowujemy naczynie, w którym będziemy piec, np. żaroodporne Wkładamy mięso (…)

WIĘCEJ >

Żelki borówkowe

Borówki wkładamy do rondelka razem z wodą i zagotowujemy na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10 minut, (…)

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie na sałacie

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na (…)

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z pieczoną dynią i selerem naciowym

Włączamy piekarnik na 200 stopni Dynię kroimy na pół, łyżką wydłubujemy miąższ z pestkami Dzielimy dynie na cząstki (czyli połówkę (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl