fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz9-4-1

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy warzywa
  • Zasmażamy 5 min
  • Wlewamy rosół i zaczynamy gotować
  • Gdy zacznie wrzeć wrzucamy kasze gryczaną
  • Gotujemy 10 min aż kasza będzie miękka
  • Nalewamy zupę w talerze
  • Posypujemy posiekaną pietruszką

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Możesz przyrządzić także pyszny krupnik z wykorzystaniem komosy ryżowej (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ¼ selera korzeniowego (ok. 45 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 100 g kaszy gryczanej niepalonej (białej)
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 1 l bulionu jarskiego

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb bananowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i sodę Miksujemy 10 sekund Obieramy banany, łamiemy w kawałki i dodajemy do jajek Dodajemy sok…

WIĘCEJ >

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem

WIĘCEJ >

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

Sałaty kładziemy na talerz Kroimy/rozdzielamy łososia kładziemy na sałatę Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół lub ćwiartki dodajemy do sałaty Kaki obieramy, kroimy w cząstki i układamy na sałacie Polewamy sosem Na wierz kładziemy…

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >