fbpx
logo
Szukaj
open close

Krupnik gryczany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz9-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krupnik gryczany

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy warzywa
  • Zasmażamy 5 min
  • Wlewamy rosół i zaczynamy gotować
  • Gdy zacznie wrzeć wrzucamy kasze gryczaną
  • Gotujemy 10 min aż kasza będzie miękka
  • Nalewamy zupę w talerze
  • Posypujemy posiekaną pietruszką

Uwagi

Bazy do zupy znajdziesz w przepisach powiązanych. Zainspiruj się również krupnikiem z komosy ryżowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (na wywarze kostnym)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z płatkami kokosa

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i cynamonem

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >