fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krupnik gryczany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz9-4-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krupnik gryczany

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy warzywa
  • Zasmażamy 5 min
  • Wlewamy rosół i zaczynamy gotować
  • Gdy zacznie wrzeć wrzucamy kasze gryczaną
  • Gotujemy 10 min aż kasza będzie miękka
  • Nalewamy zupę w talerze
  • Posypujemy posiekaną pietruszką

Uwagi

Bazy do zupy znajdziesz w przepisach powiązanych. Zainspiruj się również krupnikiem z komosy ryżowej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z owoców morza

W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy Marchewkę kroimy w paski (możemy…

WIĘCEJ >

Fajita z karkówki

Mięso i papryki kroimy w kawałki Układamy w misce, dodajemy przyprawy, limonkę i sól Odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godz., tak by mięso i warzywa się zamarynowały Dusimy na rozgrzanym tłuszczu przez około…

WIĘCEJ >

Koktajl jarmużowo-figowy

Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…

WIĘCEJ >