logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krupnik z komosy ryżowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c82e2caaa-dc74-479a-acb6-da746028c6ef

Krupnik z komosy ryżowej

Przygotowanie

  • Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie
  • Marchew, seler, pietruszkę obrać
  • Pokroić w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy pokrojone warzywa
  • Zasmażamy 3-4 minuty
  • Zalewamy rosołem
  • Gdy zacznie się gotować dodajemy komosę
  • Gotujemy 15-20 min aż warzywa będą miękkie
  • Nalewamy zupę w talerze i posypujemy szczyptą posiekanej pietruszki każdą porcję 

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 litr rosołu – bulionu mięsnego
  • ⅓ szklanki komosy ryżowej
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ⅓ pęczka pietruszki naciowej
  • 2 plastry selera
  • 2 łyżki smalcu lub masła klarowanego

Potrzebny sprzęt

Garnek, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka z cukinii

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać (…)

WIĘCEJ >

Pieczona polędwiczka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Polędwiczkę kroimy na grube kawałki.  Miętę kroimy bardzo drobno, mieszamy z octem balsamicznym i szczyptą (…)

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z pieczoną dynią i selerem naciowym

Włączamy piekarnik na 200 stopni Dynię kroimy na pół, łyżką wydłubujemy miąższ z pestkami Dzielimy dynie na cząstki (czyli połówkę (…)

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl