Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)
Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)
Przygotowanie
- Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie
- Marchew, seler, pietruszkę obrać
- Pokroić w kostkę
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Zasmażamy 2 minuty
- Dodajemy pokrojone warzywa
- Zasmażamy 3-4 minuty
- Zalewamy bulionem
- Gdy zacznie się gotować dodajemy komosę
- Gotujemy 15-20 min aż warzywa będą miękkie
- Nalewamy zupę w talerze i posypujemy szczyptą posiekanej pietruszki każdą porcję
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krupników.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (1000 ml)
- Seler korzeń (120 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Cebula (105 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Komosa ryżowa biała (60 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Marchew (45 g)
- Czosnek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.