fbpx
logo
Szukaj
open close

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccaac9274-8b21-4f49-9c37-5d12159c6584
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

Przygotowanie

  • Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie
  • Marchew, seler, pietruszkę obrać
  • Pokroić w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy pokrojone warzywa
  • Zasmażamy 3-4 minuty
  • Zalewamy bulionem
  • Gdy zacznie się gotować dodajemy komosę
  • Gotujemy 15-20 min aż warzywa będą miękkie
  • Nalewamy zupę w talerze i posypujemy szczyptą posiekanej pietruszki każdą porcję 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krupników.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Seler korzeń (120 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (10 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa

Wszystkie warzywa (poza ogórkami) dokładnie myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Ogórki kroimy w kostkę, a…

WIĘCEJ >

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach

WIĘCEJ >

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

Z cielęciny zdejmujemy błonę i kroimy w cienkie plastry Mięso lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa (lub siekaczem jak ktoś ma) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >