fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccaac9274-8b21-4f49-9c37-5d12159c6584
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

Przygotowanie

  • Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie
  • Marchew, seler, pietruszkę obrać
  • Pokroić w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy pokrojone warzywa
  • Zasmażamy 3-4 minuty
  • Zalewamy bulionem
  • Gdy zacznie się gotować dodajemy komosę
  • Gotujemy 15-20 min aż warzywa będą miękkie
  • Nalewamy zupę w talerze i posypujemy szczyptą posiekanej pietruszki każdą porcję 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krupników.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Seler korzeń (120 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (10 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Pierś z gęsi duszona w jabłkach z zasmażanym topinamburem i dynią

Piersi z gęsi położyć na desce skórą do góry. Ostrym nożem naciąć skórę w kratkę. Cebulę obrać i pokroić. Jabłka pokroić w plastry, gniazdo nasienne wyrzucić. Gruszkę pokroić w plastry lub cząstki. Rozgrzać patelnią. Na suchą,…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa w koszyczkach z wędzonego boczku

Plastry boczku układamy na krzyż w formie do muffinek. Wkładamy formę do piekarnika i nastawiamy go na 180 stopni z termoobiegiem. Piekarnik nie musi być nagrzany. Podczas podgrzewania, tłuszcz z boczku będzie się wolno wytapiał….

WIĘCEJ >