Lemoniada malinowa
Lemoniada malinowa
Przygotowanie
- Miód rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody
- Wszystkie składniki razem blendujemy
- Następnie przelewamy lemoniadę przez sitko
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lemoniady.
Autor
Lista składników
- Woda (530 ml)
- Miód lipowy (48 g)
- Malina (35 g)
- Sok z cytryny (bio) (24 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Mrożona kawa
Kawę zagotowujemy z wodą w czajniku ciśnieniowym lub w ekspresie do kawy (lub wg przepisu na opakowaniu) Dodajemy cukier, mieszamy i odkładamy do ostygnięcia Następnie dolewamy mleko, dodajemy kostki lodu i podajemy
WIĘCEJ >Koktajl owocowy
Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >Koktajl z jabłkiem i jarmużem
Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli
Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund
WIĘCEJ >