Lemoniada bazyliowa
Lemoniada bazyliowa
Przygotowanie
- Jedną szklankę wody podgrzewamy i w niej rozpuszczamy cukier.
- Taki syrop odstawiamy, żeby się ostudził.
- Następnie blendujemy wszystkie składniki i przecedzamy przez sitko aby pozbyć się resztek listków.
- Lemoniadę podajemy schłodzoną.
Rady dietetyka
Pamiętajmy, że najlepszym napojem nawadniającym jest woda mineralna, a po słodkie napoje sięgajmy jak najrzadziej.
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (1000 ml)
- Sok z cytryny (150 g)
- Cukier trzcinowy (75 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Smoothie z bananem, gruszką i szpinakiem
Blendujemy ½ banana, ¾ gruszki, szpinak z sokiem z limonki/cytryny Koktajl przelewamy do miseczki i dekorujemy suszoną morwą, ziarnami sezamu, resztą banana i gruszki (pokrojonych w kostki lub plasterki)
WIĘCEJ >Koktajl ze szpinakiem i papają
Myjemy szpinak Myjemy papaję i kroimy ją na pół Wyciągamy łyżką nasiona z niej, po czym kroimy ją Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy szklankę wody Blendujemy
WIĘCEJ >Koktajl arbuzowy
Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy
WIĘCEJ >Koktajl pomarańczowo-pietruszkowy
Myjemy mango, obieramy i usuwamy pestkę Myjemy natkę pietruszki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy sok pomarańczowy Blendujemy
WIĘCEJ >