fbpx
logo
Szukaj
open close

Lemoniada bazyliowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42eddee-7a6b-45bd-9515-84bb72dbf02f-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Lemoniada bazyliowa

Przygotowanie

  • Jedną szklankę wody podgrzewamy i w niej rozpuszczamy cukier.
  • Taki syrop odstawiamy, żeby się ostudził.
  • Następnie blendujemy wszystkie składniki i przecedzamy przez sitko aby pozbyć się resztek listków.
  • Lemoniadę podajemy schłodzoną.

Rady dietetyka

Pamiętajmy, że najlepszym napojem nawadniającym jest woda mineralna, a po słodkie napoje sięgajmy jak najrzadziej.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (1000 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (150 ml)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Boczniaki w jajku z miksem sałat

Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…

WIĘCEJ >

Babeczki z suszonymi pomidorami

Pomidory moczymy przez kilka minut, a następnie drobno kroimy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Pokrojone pomidory zalewamy wrzątkiem W tym czasie mieszamy wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki lub blendera Dodajemy namoczone pomidory (odsączone…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera Dodać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >