fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Lemoniada bazyliowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42eddee-7a6b-45bd-9515-84bb72dbf02f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Lemoniada bazyliowa

Przygotowanie

  • Jedną szklankę wody podgrzewamy i w niej rozpuszczamy cukier.
  • Taki syrop odstawiamy, żeby się ostudził.
  • Następnie blendujemy wszystkie składniki i przecedzamy przez sitko aby pozbyć się resztek listków.
  • Lemoniadę podajemy schłodzoną.

Rady dietetyka

Pamiętajmy, że najlepszym napojem nawadniającym jest woda mineralna, a po słodkie napoje sięgajmy jak najrzadziej.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (1000 ml)
  • Sok z cytryny (150 g)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >

Napój kokosowy na ciepło

W garnku zagotowujemy mleko z wodą Po zagotowaniu dodajemy resztę składników Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i gotujemy na młym ogniu przez 10 minut

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >