fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Lemoniada bazyliowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42eddee-7a6b-45bd-9515-84bb72dbf02f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Lemoniada bazyliowa

Przygotowanie

  • Jedną szklankę wody podgrzewamy i w niej rozpuszczamy cukier.
  • Taki syrop odstawiamy, żeby się ostudził.
  • Następnie blendujemy wszystkie składniki i przecedzamy przez sitko aby pozbyć się resztek listków.
  • Lemoniadę podajemy schłodzoną.

Rady dietetyka

Pamiętajmy, że najlepszym napojem nawadniającym jest woda mineralna, a po słodkie napoje sięgajmy jak najrzadziej.

Uwagi

Zamiast cukru możemy użyć nieco większej ilości ksylitolu (ewentualne 2 razy mniejszej ilości stewii w kryształkach).

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¾ szklanki soku z cytryn (150 ml)
  • ½ szklanki cukru trzcinowego (75 g)
  • 4 szklanki wody mineralnej lub przegotowanej (1 l)
  • 1 garść liści bazylii (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Złote mleko

Imbir obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Wrzucamy go do garnka łącznie z wszystkimi innymi przyprawami, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia po czym gotujemy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Po tym…

WIĘCEJ >

Bomba składników aktywnych

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Koktajl z czarnej porzeczki

Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy

WIĘCEJ >