fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Lemoniada bazyliowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb42eddee-7a6b-45bd-9515-84bb72dbf02f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Lemoniada bazyliowa

Przygotowanie

  • Jedną szklankę wody podgrzewamy i w niej rozpuszczamy cukier.
  • Taki syrop odstawiamy, żeby się ostudził.
  • Następnie blendujemy wszystkie składniki i przecedzamy przez sitko aby pozbyć się resztek listków.
  • Lemoniadę podajemy schłodzoną.

Rady dietetyka

Pamiętajmy, że najlepszym napojem nawadniającym jest woda mineralna, a po słodkie napoje sięgajmy jak najrzadziej.

Uwagi

Zamiast cukru możemy użyć nieco większej ilości ksylitolu (ewentualne 2 razy mniejszej ilości stewii w kryształkach).

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¾ szklanki soku z cytryn (150 ml)
  • ½ szklanki cukru trzcinowego (75 g)
  • 4 szklanki wody mineralnej lub przegotowanej (1 l)
  • 1 garść liści bazylii (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl ze szpinakiem i papają

Myjemy szpinak Myjemy papaję i kroimy ją na pół Wyciągamy łyżką nasiona z niej, po czym kroimy ją Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy szklankę wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >