fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron w stylu śródziemnomorskim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c48d31c89-046c-4d2f-b172-67b101747a4f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Przygotowanie

  • Pomidorki kroimy na połówki, a boczek w kostkę
  • Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku, po chwili dodajemy opłukany pod ciepłą wodą makaron konjac oraz przyprawy
  • Na koniec na patelnię wrzucamy pomidorki, wszystko razem mieszamy
  • Podajemy polane oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne potrawy z wykorzystaniem makaronu.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 8 plastrów boczku wędzonego (80 g)
  • 1 opakowanie makaronu konjac (200 g)
  • 8 pomidorków koktajlowych (160 g)
  • 1 szczypta cząbru (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gazpacho

Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem, Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół Miąższ wkładamy do blendera Dolewamy wodę, oliwę i jednego…

WIĘCEJ >

Szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…

WIĘCEJ >

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony W tym czasie obieramy cebulę…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (wegański / wegetariański)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >