fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mięsna kostka „rubika”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb772312-9543-4216-b64d-94f20e65c4e1-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mięsna kostka „rubika”

Przygotowanie

  • Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm
  • Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika”
  • Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę
  • Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pomidorków koktajlowych, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy.

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu przeanalizować pod kątem aktualnie stosowanej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Nasze sosy vinaigrette znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g czarnego salcesonu
  • 100 g szynki wędzonej (wieprzowej)
  • 1 ugotowana marchew (60 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja poszetowe (po benydyktyńsku) z sosem anchois na mixie sałat i kiełków

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Mix sałat i kiełków:…

WIĘCEJ >

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski Imbir drobno siekamy Papryczkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka…

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką

Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godziny Wyjmujemy mięso i warzywa żeby…

WIĘCEJ >