fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mięsna kostka „rubika”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb772312-9543-4216-b64d-94f20e65c4e1-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mięsna kostka „rubika”

Przygotowanie

  • Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm
  • Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika”
  • Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę
  • Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
  • Salceson czarny wieprzowy (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czekoladowa gryczanka

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na…

WIĘCEJ >

Papaja

Papaję umyć, przekroić na pół Wydrążyć pestki i obrać Pokroić na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Mini hot-dogi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę mieszamy z mlekiem, solą oraz 1 całym jajkiem i jednym żółtkiem (białko wykorzystamy później). Każdą z parówek kroimy na 4 części.  Robimy kulki z ciasta i wkładamy do środka…

WIĘCEJ >

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z płatkami kokosa

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…

WIĘCEJ >