fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mięsna kostka „rubika”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb772312-9543-4216-b64d-94f20e65c4e1-1

Mięsna kostka „rubika”

Przygotowanie

  • Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm
  • Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika”
  • Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę
  • Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pomidorków koktajlowych, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy.

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu przeanalizować pod kątem aktualnie stosowanej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Nasze sosy vinaigrette znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g czarnego salcesonu
  • 100 g szynki wędzonej (wieprzowej)
  • 1 ugotowana marchew (60 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Kalafiora rozdzielamy na „róże” Wrzucamy kalafiora na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 8 min (bez przykrywania) Odcedzamy ziemniaki, odcedzamy kalafior Gdy…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Wątróbka indycza z tymiankiem i oregano

Wątróbkę płuczemy solidnie, wycinamy błonki i odstawiamy do osuszenia. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu (smalec lub olej kokosowy) podsmażamy cebulę, aż zmięknie, dorzucamy wątróbkę. Smażymy na średnim ogniu kilka minut, aż wątróbka zbrązowieje. Pod…

WIĘCEJ >

Kokosowy dorsz

Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy Masę odstawiamy na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni Smażymy…

WIĘCEJ >