fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki samuraja

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6890df4b-672e-42ea-a13c-f78c67e9ce1e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Naleśniki samuraja

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką).
  • Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy.
  • Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli. Poruszamy patelnią tak, aby ciasto naleśnikowe zapełniło całą powierzchnię.
  • Po minucie obracamy naleśnika (możemy spróbować podrzucić) i chwilę smażymy z drugiej strony.
  • Gotowego naleśnika odkładamy na talerz. Kolejne smażymy już bez smarowania patelni tłuszczem. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Przed nabieraniem kolejnej porcji ciasta, warto przemieszać je delikatnie chochelką. Możemy podawać zarówno na słodko jak i słono świetnie smakują z indyjskim sosem (powiązane przepisy).

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (150 ml)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Mąka ryżowa (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Masło klarowane ghee (7 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Miska, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz z surówką z marchewki

2 marchewki kroimy w plasterki. Na patelni układamy plasterki marchewki, następnie filety z dorsza i podlewamy lekko osoloną wodą. Gotujemy 15 minut na małym ogniu. W tym samym czasie ucieramy pozostałe marchewki na drobnej tarce i…

WIĘCEJ >

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >

Czereśnie

Czereśnie umyć pod bieżące wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni Lekko…

WIĘCEJ >