fbpx
logo
Szukaj
open close

Naturalny ketchup

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c57ea9ca7-8269-481c-b152-12529738b942
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Naturalny ketchup

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka
  • Do garnka dodajemy przyprawy (liść laurowy)
  • Do niewielkiej torebeczki z materiału wrzucamy przyprawy – ziele angielskie, gałkę muszkatołową, cynamon i pieprz ziarnisty, po czym wkładamy torebeczkę do garnka
  • Garnek stawiamy na kuchenkę i gotujemy do momentu, aż objętość garnka zmniejszy się o połowę, cały czas mieszając
  • Z garnka wyciągamy torebeczkę z przyprawami i pozostałe przyprawy (liść laurowy)
  • Pomidory z dodatkami przenosimy do blendera i blendujemy na jednolitą masę
  • Masę przenosimy z powrotem do garnka, dolewamy sok z cytryny, dodajemy przyprawy (pieprz kajeński) i gotujemy często mieszając do momentu, aż ketchup stanie się gęsty

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ketchupu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 35
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (680 g)
  • Sok z cytryny (bio) (125 ml)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jabłko (90 g)
  • Pieprz ziarnisty (6 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)
  • Cynamon – laska (1.5 g)
  • Czosnek (1 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Carpaccio z buraka z serem

Carpaccio Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Buraki obieramy, owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz. Po tym czasie buraki wyciągamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia Ostygnięte buraki…

WIĘCEJ >

Pikantny kurczak Jalfrezi

Mięso kroimy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co…

WIĘCEJ >

Indyk z aromatycznym masłem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozpuszczamy tłuszcz i przelewamy do miski Dodajemy zieleninę oraz skórkę z cytryny i mieszamy Oddzielamy skórę od mięsa i smarujemy całą powierzchnię mięsa…

WIĘCEJ >

Pieczony łosoś

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Rybę kładziemy na papier, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem), skrapiamy syropem i układamy plasterki cytryny Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15-18 minut

WIĘCEJ >