fbpx
logo
Szukaj
open close

Trwa przedsprzedaż książki „Insulinooporność. Dieta i styl życia”

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Trwa przedsprzedaż książki „Insulinooporność. Dieta i styl życia”

INSULINOOPORNOŚĆ_okładka

Restrykcyjne diety, treningi, wiele wyrzeczeń, a efektów… brak. Brzmi znajomo? Jeśli ta sytuacja nie jest ci obca, koniecznie przeczytaj najnowszą książkę Iwony Wierzbickiej „Insulinooporność. Dieta i styl życia”. Właśnie trwa przedsprzedaż!

Problemy ze schudnięciem, napady głodu, częsta ochota na coś słodkiego, kłopoty z koncentracją, hirsutyzm (nadmierne owłosienie) – tak często objawia się insulinooporność. Coraz więcej osób ma problemy z gospodarką glukozowo-insulinową, które prowadzą do insulinooporności. Jest to stan, w którym komórki blokują się na działanie insuliny, w związku z czym organizm musi wytwarzać jej coraz więcej, aby utrzymać bezpieczny dla organizmu poziom glukozy we krwi. Sytuacja jest o tyle poważna, że nieleczona insulinooporność może prowadzić do cukrzycy. Można jednak temu zapobiec! Wystarczy w porę podjąć odpowiednie kroki, czyli najlepiej zaraz po zapoznaniu się z diagnozą.

O tym, jakie zmiany warto wprowadzić w odżywianiu i stylu życia, pisze właśnie Iwona Wierzbicka, dietetyczka kliniczna z wieloletnim doświadczeniem. Autorka dzieli się prostymi i sprawdzonymi sposobami na poprawę zdrowia i samopoczucia. Do tego czytelnik dostaje aż 80 przepisów na pyszne dania bez glutenu i nabiału!

To jednak książka nie tylko dla osób borykających się z insulinoopornością. Ten poradnik przyda się też, jeśli chcemy schudnąć lub po prostu poczuć się lepiej, odżywiać się zdrowo czy zapobiegać chorobom. Proponowany tu sposób odżywiania jest również dla tych, którzy mają problem z jelitami, wypadaniem włosów, zaburzeniami hormonalnymi, spadkami energetycznymi czy cukrzycą typu 2.

Premiera już 27 maja. Do 26 maja można zamawiać książkę w przedsprzedaży w niższej cenie.

To trzecia książka Iwony Wierzbickiej (zaraz po Polskim przewodniku paleo i Jak wzmocnić odporność), ale pierwsza wydana samodzielnie.

Tytuł: Insulinooporność. Dieta i styl życia
Liczba stron: 308
Format: 165 x 235
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-963586-4-6

Autor



Iwona Wierzbicka

Restrykcyjne diety, treningi, wiele wyrzeczeń, a efektów… brak. Brzmi znajomo? Jeśli ta sytuacja nie jest ci obca, koniecznie przeczytaj najnowszą książkę Iwony Wierzbickiej „Insulinooporność. Dieta i styl życia”. Właśnie trwa przedsprzedaż!

Problemy ze schudnięciem, napady głodu, częsta ochota na coś słodkiego, kłopoty z koncentracją, hirsutyzm (nadmierne owłosienie) – tak często objawia się insulinooporność. Coraz więcej osób ma problemy z gospodarką glukozowo-insulinową, które prowadzą do insulinooporności. Jest to stan, w którym komórki blokują się na działanie insuliny, w związku z czym organizm musi wytwarzać jej coraz więcej, aby utrzymać bezpieczny dla organizmu poziom glukozy we krwi. Sytuacja jest o tyle poważna, że nieleczona insulinooporność może prowadzić do cukrzycy. Można jednak temu zapobiec! Wystarczy w porę podjąć odpowiednie kroki, czyli najlepiej zaraz po zapoznaniu się z diagnozą.

O tym, jakie zmiany warto wprowadzić w odżywianiu i stylu życia, pisze właśnie Iwona Wierzbicka, dietetyczka kliniczna z wieloletnim doświadczeniem. Autorka dzieli się prostymi i sprawdzonymi sposobami na poprawę zdrowia i samopoczucia. Do tego czytelnik dostaje aż 80 przepisów na pyszne dania bez glutenu i nabiału!

To jednak książka nie tylko dla osób borykających się z insulinoopornością. Ten poradnik przyda się też, jeśli chcemy schudnąć lub po prostu poczuć się lepiej, odżywiać się zdrowo czy zapobiegać chorobom. Proponowany tu sposób odżywiania jest również dla tych, którzy mają problem z jelitami, wypadaniem włosów, zaburzeniami hormonalnymi, spadkami energetycznymi czy cukrzycą typu 2.

Premiera już 27 maja. Do 26 maja można zamawiać książkę w przedsprzedaży w niższej cenie.

To trzecia książka Iwony Wierzbickiej (zaraz po Polskim przewodniku paleo i Jak wzmocnić odporność), ale pierwsza wydana samodzielnie.

Tytuł: Insulinooporność. Dieta i styl życia
Liczba stron: 308
Format: 165 x 235
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-963586-4-6

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Autor

Iwona Wierzbicka
28 kwietnia 2022

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

N°1 Minerals SET. Poznaj 8 niezwykle ważnych mikropierwiastków

Poznaj mój autorski suplement N°1 Minerals SET firmy LabOne. Kompleks minerałów zapewnia 8 niezbędnych pierwiastków śladowych, które są kofaktorami większości reakcji enzymatycznych organizmu, są kluczowe do wspierania detoksykacji, gospodarki hormonalnej oraz neuroprzekaźników. W suplemencie mineralnym…

WIĘCEJ >

Ciesz się tym, co masz

W życiu są gorsze i lepsze chwile, są wzloty i upadki. Czasami, gdy się przewrócisz, to jeszcze ktoś cię podepcze. Nie zawsze przyjaciół poznaje się w biedzie, a wiele osób nie znosi czyjegoś sukcesu. Znienawidzą…

WIĘCEJ >

Dieta nie działa – dlaczego?

Wiele osób przechodzi na dietę, ale nie chudnie. Zwykle problem ten dotyka kobiety, ponieważ ich organizm jest dużo bardziej skomplikowany. Kobieta miesiączkuje, rodzi dzieci, do tego częściej się stresuje różnymi sprawami, a emocje często zajada…

WIĘCEJ >

Zmiany żywieniowe na przestrzeni wieków

Szacuje się, że obecnie w Stanach Zjednoczonych do żywności dodaje się ponad 2500 różnych substancji. Przeciętny Amerykanin spożywa około 5 kilogramów różnych dodatków do żywności rocznie.

WIĘCEJ >