fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owocowy żółwik z placków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc273b590-9c1a-4562-bc22-950c65596495
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owocowy żółwik z placków

Przygotowanie

Placki

  • Plantany obieramy ze skóry
  • Wszystkie składniki (poza tłuszczem) wrzucamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Łyżką kładziemy porcję ciasta i smażymy małe placki po ok. 2 minuty z każdej strony
  • Połowę usmażonych placków kroimy na pół

Owocowy żółwik z placków

  • Banana obieramy i kroimy w plastry
  • Na talerzach układamy placki i dekorujemy pozostałymi składnikami na kształt żółwików, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Placki

  • Plantan (380 g)
  • Karob (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Woda (20 ml)
  • Cynamon mielony (4 g)
  • Soda oczyszczona (2 g)

Owocowy żółwik z placków

  • Banan (120 g)
  • Borówka (100 g)
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony (60 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serc indyczych

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2-3 min Dodajemy pozostałe warzywa Podsmażamy 2-3 min Dodajemy koncentrat, podsmażamy…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >

Ziemniaczana myszka

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty (na twardo) Szczypior kroimy na paski o długości ok. 4 cm Z…

WIĘCEJ >

Kapusta z grzybami

Grzyby moczymy w zimnej wodzie około półtorej godziny. Upewniamy się, że są dobrze wypłukane i nie zawierają piasku. Kapustę kroimy drobno, wkładamy do garnka, zalewamy 700 ml wody. Grzyby odcedzamy i kroimy drobno. Dodajemy do…

WIĘCEJ >