fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z brzoskwinią i migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c65a38cd8-efee-4ade-ace0-c34e6c1f6075
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z brzoskwinią i migdałami

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków)
  • Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy)
  • Owsiankę przenosimy do misek, a na wierzch nakładamy brzoskwinię i migdały

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (750 ml)
  • Brzoskwinia (170 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (110 g)
  • Migdał (60 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Soczysty kurczak z morelami

Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy musztardę oraz przyprawy (curry) i mieszamy Mięso kroimy na kawałki, przenosimy do miski i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był dokładnie pokryty musztardową mieszanką Na patelni…

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak na pomidorowym ryżu

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami Do garnka wlewamy wodę, dodajemy tłuszcz, przyprawy oraz przecier pomidorowy i całość zagotowujemy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Kanapki z serkiem i szczypiorkiem

Szczypiorek siekamy Do miski wkładamy ser oraz jogurt i dokładnie mieszamy Kromki chleba smarujemy serkiem i posypujemy szczypiorkiem

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystkie te warzywa wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i obsmażamy przez 2-3 minuty. Bakłażany kroimy…

WIĘCEJ >