fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z brzoskwinią i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0f09ede5-84c3-40b2-bed0-a13e749d2e11
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z brzoskwinią i miodem

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, wlewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż płatki będą miękkie)
  • Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy)
  • Owsiankę przenosimy do miski, na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini i polewamy miodem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych owsianek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (750 ml)
  • Brzoskwinia (340 g)
  • Płatki owsiane (110 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pikantny ryż z krewetkami i bekonem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w kostkę Chili drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z boczkiem i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >

Orzechowe purée z ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż będzie dało się wbić w ziemniaki nóż) Orzechy drobno siekamy Ziemniaki odcedzamy i wrzucamy z powrotem do…

WIĘCEJ >

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >