fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z brzoskwinią i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0f09ede5-84c3-40b2-bed0-a13e749d2e11
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owsianka z brzoskwinią i miodem

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, wlewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż płatki będą miękkie)
  • Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy)
  • Owsiankę przenosimy do miski, na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini i polewamy miodem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych owsianek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (750 ml)
  • Brzoskwinia (340 g)
  • Płatki owsiane (110 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jogurt z owocami

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Do miski wlewamy jogurt i posypujemy owocami

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Zielona zupa

Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy Całość blendujemy Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od…

WIĘCEJ >