fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c18005825-8e9e-4c21-a5f4-7154f36a7023
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Przygotowanie

  • Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to dolewamy wody)
  • Po ostudzeniu dodajemy starte na tarce jabłko
  • Posypujemy cynamonem i kakao
  • Podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Płatki owsiane (75 g)
  • Kakao w proszku (5 g)
  • Cynamon mielony (4 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z marchewki

Warzywa myjemy i obieramy Odkładamy 10 marchewek na bok 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się wodą i gotujemy na małym ogniu Po 30 minutach dodajemy przyprawy, a także pozostałe marchewki….

WIĘCEJ >

Tęczowa sałatka

Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach Papryki kroimy w paseczki, seler w plasterki Białą i czerwoną kapustę drobno szatkujemy Pokrojone warzywa wrzucamy do miski Wyciskamy z cytryny 2 łyżki soku Skrapiamy warzywa i…

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą wodą (około litr wody) Gotujemy do miękkości – około 15 minut i odcedzamy na sicie…

WIĘCEJ >