fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c71a9e36f-e17b-4664-9a27-702e496ed819
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z bakaliami

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 min (aż płatki staną się miękkie)
  • Owsiankę przenosimy do misek i posypujemy bakaliami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych owsianek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (750 ml)
  • Płatki owsiane (110 g)
  • Żurawina suszona (80 g)
  • Rodzynki (60 g)
  • Orzech ziemny (60 g)
  • Orzech włoski (32 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Groszek z boczkiem i miętą

Groszek zielony gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 10-15 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w większą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło) Wrzucamy cebulę z boczkiem…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z wołowiny i pieczarek

Pieczarki kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki z cebulą i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś…

WIĘCEJ >

Purée z kalafiora

Kalafior dzielimy na różyczki i wkładamy do garnka Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior odcedzamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym…

WIĘCEJ >

Pieczony kalafior

Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem Kalafior odcedzamy i przenosimy do miski…

WIĘCEJ >