Owsianka z bakaliami
Owsianka z bakaliami
Przygotowanie
- Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 min (aż płatki staną się miękkie)
- Owsiankę przenosimy do misek i posypujemy bakaliami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych owsianek.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (750 ml)
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (110 g)
- Żurawina suszona (80 g)
- Rodzynki (60 g)
- Orzech ziemny (60 g)
- Orzech włoski (32 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Łosoś grillowany z warzywami
Zieleninę siekamy Łososia kładziemy na talerzu i polewamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny, smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posypujemy zieleniną oraz przyprawami Rozgrzewamy patelnię grillową Na patelnię kładziemy rybę i grillujemy przez ok. 3…
WIĘCEJ >Komosanka dla dziecka 2
Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Następnie przenosimy komosę do miski i dekorujemy owocami jak na załączonym obrazku
WIĘCEJ >Jajecznica z żółtek na pieczarkach
Myjemy i kroimy pieczarki oraz szczypiorek (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy wszystkie składniki, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło…
WIĘCEJ >Pudding chia
Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….
WIĘCEJ >