Owsianka z bakaliami
Owsianka z bakaliami
Przygotowanie
- Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 min (aż płatki staną się miękkie)
- Owsiankę przenosimy do misek i posypujemy bakaliami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych owsianek.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (750 ml)
- Płatki owsiane (110 g)
- Żurawina suszona (80 g)
- Rodzynki (60 g)
- Orzech ziemny (60 g)
- Orzech włoski (32 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Groszek z boczkiem i miętą
Groszek zielony gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 10-15 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w większą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło) Wrzucamy cebulę z boczkiem…
WIĘCEJ >Zapiekanka z wołowiny i pieczarek
Pieczarki kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki z cebulą i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś…
WIĘCEJ >Purée z kalafiora
Kalafior dzielimy na różyczki i wkładamy do garnka Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior odcedzamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym…
WIĘCEJ >Pieczony kalafior
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem Kalafior odcedzamy i przenosimy do miski…
WIĘCEJ >