fbpx
logo
Szukaj
open close

Owsianka z winogronami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c191bb9d8-597b-4788-bfd2-148e3b6d7226
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z winogronami

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
  • Kulki winogrona kroimy na pół
  • Owsiankę przenosimy do miski i dekorujemy winogronem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia owsianek z innymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Winogrono białe (70 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
  • Masło (7 g)
  • Cukier trzcinowy (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wołowy z dynią

Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się) Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z imbirem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową i skrapiamy tłuszczem (oliwą) Imbir obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Na folię kładziemy rybę (skórą do dołu), polewamy…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – lisek i rybka z owocami

Lisek Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek) Wszystkie…

WIĘCEJ >

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę Następnie przenosimy kiełbasy na talerz, a z patelni…

WIĘCEJ >