fbpx
logo
Szukaj
open close

Owsianka z chrupiącym jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf4f10454-7ce2-4bcc-9ab7-c7c29e139c5e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z chrupiącym jabłkiem

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
  • Jabłko kroimy w kostkę
  • Owsiankę przenosimy do miski i dekorujemy jabłkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych owsianek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Jabłko (90 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
  • Masło (7 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Cukier trzcinowy (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rosół z jajecznymi lanymi kluskami

Do misy wolnowaru wrzucamy mięso wraz z warzywami i przyprawami oprócz soli Zalewamy misę ze składnikami wodą i ustawiamy na tryb low, na ok. 7h lub więcej (dobrze jest przygotować rosół dzień wcześniej) Rano przelewamy do…

WIĘCEJ >

Wieprzowina z chili na słodko

Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Mięso kroimy w cienkie paski, krojąc w poprzek włókien Papryki kroimy w plasterki Ananasa kroimy na kawałki (sok zachowujemy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę oraz mięso i smażymy…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – sówka i rakieta z serem

Sówka Z kanapki wycinamy kawałki na kształt sówki Ogórka kroimy na kawałki, wycinamy plastry na oczy i małe kulki na listki Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na nos i pazury Wszystkie składniki układamy…

WIĘCEJ >

Szynka parmeńska, rukola i parmezan z orzeszkami pini

Na talerzu układamy rukolę i szynkę, a na wierzch ścieramy ser Całość posypujemy orzeszkami i skrapiamy oliwą

WIĘCEJ >