Owsianka z bananem
Owsianka z bananem
Przygotowanie
- Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
- Banana obieramy i kroimy w plastry
- Owsiankę przenosimy do miski, dolewamy mleko i dodajemy banana
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych owsianek.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Banan (60 g)
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Masło (7 g)
- Cukier trzcinowy (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Owsianka z chrupiącym jabłkiem
Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Jabłko…
WIĘCEJ >Owsianka z brzoskwinią i miodem
Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, wlewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż płatki będą miękkie) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę…
WIĘCEJ >Owsianka z bakaliami
Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 min (aż płatki staną się miękkie) Owsiankę przenosimy do misek i posypujemy bakaliami
WIĘCEJ >Owsianka z brzoskwinią i migdałami
Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę przenosimy do misek, a…
WIĘCEJ >