fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pączki bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca68e078a-fbd9-438e-87bd-b4d44959c33d-1

Pączki bekonowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy.
  • Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.
  • Gotowe pączusie polewamy ‚lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

Rady dietetyka

Z podanej ilości otrzymujemy kilkanaście pączusiów lub kilka gofrów, które należy należy podzielić na 2-3 porcje.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach poszukaj równie smacznych gofrów/pączusiów – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 łyżki mąki kokosowej (36 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka erytrytolu i wanilia do smaku (10 g)
  • 2-3 plastry wiejskiego boczku dojrzewającego z lokalnej hodowli (30 g)
  • Ewentualnie 1-2 łyżki pasty kokosowej (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Opiekacz
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet malinowy

Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Złote mleko

Imbir obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Wrzucamy go do garnka łącznie z wszystkimi innymi przyprawami, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia po czym gotujemy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Po tym…

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…

WIĘCEJ >

Chleb z plantanów

Plantany należy obrać i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do blendera. Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę. Przelać do foremki. Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika. Piec do lekkiego przyrumienienia około…

WIĘCEJ >