fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pączki bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca68e078a-fbd9-438e-87bd-b4d44959c33d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pączki bekonowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy.
  • Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.
  • Gotowe pączusie polewamy ‚lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

Rady dietetyka

Z podanej ilości otrzymujemy kilkanaście pączusiów lub kilka gofrów, które należy należy podzielić na 2-3 porcje.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach poszukaj równie smacznych gofrów/pączusiów – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 łyżki mąki kokosowej (36 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka erytrytolu i wanilia do smaku (10 g)
  • 2-3 plastry wiejskiego boczku dojrzewającego z lokalnej hodowli (30 g)
  • Ewentualnie 1-2 łyżki pasty kokosowej (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Opiekacz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z nasionami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy cynamon i siemię lniane Gotujemy przez 3 minuty, cały czas mieszając Zestawiamy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka Przelewamy…

WIĘCEJ >

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

Jabłko, gruszkę, daktyle, cynamon, miód oraz jednego banana miksujemy na gładki krem i wlewamy go do miseczki Drugiego banana kroimy w plasterki lub kostkę, dodajemy do koktajlu Wszystko posypujemy wiórkami i chią

WIĘCEJ >

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…

WIĘCEJ >

Gulasz z cielęciny

Cielęcinę kroimy w kostkę. Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut. Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru…

WIĘCEJ >