logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Pączki bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca68e078a-fbd9-438e-87bd-b4d44959c33d

Pączki bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca68e078a-fbd9-438e-87bd-b4d44959c33d

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy.
  • Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.
  • Gotowe pączusie polewamy ‚lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

Uwagi

Z podanej ilości otrzymujemy kilkanaście pączusiów lub kilka gofrów, które należy należy podzielić na 2-3 porcje

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 3 jajka
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka erytrolu i wanilia do smaku
  • 2-3 plastry wiejskiego boczku dojrzewającego z lokalnej hodowli
  • ewentualnie 1-2 łyżki pasty kokosowej

Potrzebny sprzęt

Blender, Opiekacz
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się (…)

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku (…)

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl