fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pączki bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca68e078a-fbd9-438e-87bd-b4d44959c33d-1

Pączki bekonowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy.
  • Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.
  • Gotowe pączusie polewamy ‚lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

Rady dietetyka

Z podanej ilości otrzymujemy kilkanaście pączusiów lub kilka gofrów, które należy należy podzielić na 2-3 porcje.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach poszukaj równie smacznych gofrów/pączusiów – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 łyżki mąki kokosowej (36 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka erytrytolu i wanilia do smaku (10 g)
  • 2-3 plastry wiejskiego boczku dojrzewającego z lokalnej hodowli (30 g)
  • Ewentualnie 1-2 łyżki pasty kokosowej (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Opiekacz
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4. Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i ziarenkami z laski wanilii. Przelewamy do szklanki. Z truskawek usuwamy szypułki. Miksujemy je na gładki…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z owocami

Owoce: Winogrono, jeśli jest duże kroimy na połówki, ostrzem nożyka możemy usunąć pestki Banana obieramy i kroimy w plastry Truskawki kroimy na połówki lub jeśli są duże na cztery części Gruszkę kroimy w kostkę Omlet:…

WIĘCEJ >

Szparagi smażone na boczku

Boczek pokroić w centymetrowe słupki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz. Szparagi opłukać i osuszyć, oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół. Na wytopiony boczek wrzucić szparagi. Smażyć ok…

WIĘCEJ >