Pączki bekonowe
Pączki bekonowe
Przygotowanie
- Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy.
- Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.
- Gotowe pączusie polewamy 'lukrem' z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.
Rady dietetyka
Z podanej ilości otrzymujemy kilkanaście pączusiów lub kilka gofrów, które należy należy podzielić na 2-3 porcje.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach poszukaj równie smacznych gofrów/pączusiów – koniecznie je wypróbuj.
Autor
Lista składników
- 3 łyżki mąki kokosowej (36 g)
- 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- 100 ml mleka kokosowego
- 1 łyżka erytrytolu i wanilia do smaku (10 g)
- 2-3 plastry wiejskiego boczku dojrzewającego z lokalnej hodowli (30 g)
- Ewentualnie 1-2 łyżki pasty kokosowej (40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Bezglutenowy deser z tapioki
Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…
WIĘCEJ >Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami
Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej Wrzucić posiekane jajka do miski Dodać sos Dodać szczypiorek Zamieszać i spróbować Doprawić do smaku solą i pieprzem Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do…
WIĘCEJ >Boczniaki na miksie sałat z jajem po benedyktyńsku
Sałatę strzępiastą rwiemy w palcach i wrzucamy do miski Dodajemy rukolę Pomidora kroimy w cząstki i układamy na sałacie Awokado obieramy ze skóry i kładziemy na sałacie Dorzucamy do miski oliwki Cykorię rozdzielamy na pojedyncze…
WIĘCEJ >Kiszona marchewka
Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…
WIĘCEJ >