fbpx
logo
Szukaj
open close

Pączki bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca68e078a-fbd9-438e-87bd-b4d44959c33d-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pączki bekonowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy.
  • Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.
  • Gotowe pączusie polewamy 'lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Boczek wieprzowy dojrzewający (45 g)
  • Pasta kokosowa (40 g)
  • Mąka kokosowa (36 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Erytrol (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Opiekacz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z cukinii na zimno

Cukinię obieramy i tniemy na cieniutkie paseczki używając do tego celu obieraczki do warzyw. Przydatnym urządzeniem do tego celu może również być spiromat (tarka spiralna). Wszystkie składniki na sos miksujemy i powstałym sosem polewamy cukiniowe…

WIĘCEJ >

Frytki z batatów z przyprawami

Bataty obieramy, myjemy i kroimy na frytki o grubości 1-2 cm Umieszczamy w naczyniu i dodajemy oliwę z przyprawami Wszystko dokładnie mieszamy Frytki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia Pieczemy około 30-40 minut w piekarniku…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >