fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3ae17ba-bef6-4b3f-a8fc-6ffe04280ec7-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Przygotowanie

  • Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony.
  • Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku.
  • Czekamy, aż przestygnie i wrzucamy do kielicha blendera.
  • Dodajemy do blendera ugotowane piersi z kurczaka, marchew, pietruszkę, seler, sól, tymianek i miksujemy wszystko na gładką masę.
  • Posypać kiełkami brokuła.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Pasztet można przechowywać w lodówce do trzech dni.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak pierś (400 g)
  • Indyk wątróbka (300 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Bulion mięsny (30 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Kiełki brokułu (8 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Hummus z pieczoną marchewką

Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy dodając więcej soku z cytryny, soli, pieprzu i kuminu.

WIĘCEJ >

Jajecznica po hindusku

Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut. Dodajemy szpinak i po chwili…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Spaghetti konjac w sosie pomidorowym

Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pomidory oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy…

WIĘCEJ >