fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3ae17ba-bef6-4b3f-a8fc-6ffe04280ec7-1

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Przygotowanie

  • Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony.
  • Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku.
  • Czekamy, aż przestygnie i wrzucamy do kielicha blendera.
  • Dodajemy do blendera ugotowane piersi z kurczaka, marchew, pietruszkę, seler, sól, tymianek i miksujemy wszystko na gładką masę.
  • Posypać kiełkami brokuła.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Pasztet można przechowywać w lodówce do trzech dni. Propozycja podania: z kiełkami brokułu, słupkami surowej marchwi, ogórkiem kiszonym i jabłkami.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wątróbka drobiowa (ok. 300 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 2 małe ugotowane piersi kurczaka (400 g)
  • 1 ugotowana marchewka (60 g)
  • 1 ugotowana pietruszka (80 g)
  • ⅓ ugotowanego selera (ok. 60 g)
  • 1 lub 2 łyżki rosołu (30 ml)
  • ½ łyżeczki soli (3 g)
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku (ok. 1 g)
  • 1 garść kiełków brokuła (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Pomidory pieczone w szynce

Piekarnik ustawiamy do 180 stopni Każdego pomidora owijamy 2 plasterkami szynki i spinamy wykałaczką Tak przygotowane pomidory, układamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 30 minut, a następnie podajemy na gorąco

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Grzyby: Sowy oczyszczamy Jajko wybijamy do głębokiego talerza Solimy, pieprzymy Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >