fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3ae17ba-bef6-4b3f-a8fc-6ffe04280ec7-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Przygotowanie

  • Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony.
  • Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku.
  • Czekamy, aż przestygnie i wrzucamy do kielicha blendera.
  • Dodajemy do blendera ugotowane piersi z kurczaka, marchew, pietruszkę, seler, sól, tymianek i miksujemy wszystko na gładką masę.
  • Posypać kiełkami brokuła.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Pasztet można przechowywać w lodówce do trzech dni.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak pierś (400 g)
  • Indyk wątróbka (300 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Bulion mięsny (30 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Kiełki brokułu (8 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety mielone z karczku – soczyste

Gotujemy jarzyny (z wyjątkiem cebuli) na miękko lub al’dente (czas gotowania zależy od upodobań), można też wykorzystać jarzyny z rosołu Mielimy jarzyny na drobnych oczkach w maszynce do mielenia mięsa Mielimy mięso mięso Mielimy cebulę…

WIĘCEJ >

Pieczona świąteczna szynka

Szynkę solimy, pieprzymy i posypujemy igłami rozmarynu Nacinamy w kratkę stronę gdzie jest tłuszcz Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce Włączamy piekarnik i ustawiamy temp.180 stopni…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem bolognese

Sos: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Wrzucamy mięso mielone Zasmażamy przez 5 minut Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 minut Dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Gryczanka

Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całej wody Następnie wlewamy mleko i mieszamy

WIĘCEJ >