fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczone mielone mięso z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c182a1b2e-67e8-4892-89bb-f05e9825e54e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczone mielone mięso z cukinią

Przygotowanie

  • Cukinię wydrążamy z nasion, ścieramy na tarce o dużych oczkach
  • Dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na 5 minut, a następnie odciskamy z niej sok
  • W misce mieszamy razem mięso mielone, warzywa i jajko
  • Dodajemy curry, sól, pieprz, majeranek oraz 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Formujemy kotlety i układamy je na blaszce wcześniej skropionej oliwą
  • Rozgrzewamy piekarnik do ok. 180 – 200 stopni i pieczemy 30 – 40 minut, aż się zarumienią
  • Czas pieczenia zależy od wielkości kotlecików. Kotlety po upieczeniu i ostygnięciu można mrozić

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kotletów mielonych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Curry w proszku (6 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kotlety mielone z karczku – soczyste

Gotujemy jarzyny (z wyjątkiem cebuli) na miękko lub al’dente (czas gotowania zależy od upodobań), można też wykorzystać jarzyny z rosołu (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z marchewką

Marchewkę kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone podsmażamy w rondelku na maśle klarowanym lub oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym (…)

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa (…)

WIĘCEJ >