fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c878b8888-88da-4a7e-97e3-ad0d47a8e72e-1

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Przygotowanie

  • Rybę kroimy na 4 kawałki
  • Warzywa obieramy
  • Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą
  • Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek
  • Dodajemy rybę do warzyw i mieszamy
  • Przykrywamy folią spożywczą
  • Wkładamy do lodówki na minimum 10 godz.
  • Na drugi dzień rozgrzewamy piekarnik
  • W naczyniu żaroodpornym rozkładamy rybę z warzywami
  • Pieczemy w 190 st.C przez 20 min  

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw. Więcej informacji na ten temat znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycję przyrządzenia karpia w sosie rodzynkowym – koniecznie wypróbuj ten przepis.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 filet z karpia (160 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 plaster selera (60 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 łyżki majeranku (20 g)
  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski Imbir drobno siekamy Papryczkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka…

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie winno – śliwkowym z batatami

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >

Francuski pâté z kurzej wątróbki

Poprzedniego wieczoru oprawiamy wątróbkę i zostawiamy na noc w lodówce w mleku kokosowym. Następnego dnia dokładnie osuszamy wątróbkę ręcznikiem papierowym. Smażymy boczek na patelni, aż będzie chrupiący i przekładamy na talerz. Na wytopionym tłuszczu smażymy…

WIĘCEJ >