fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c878b8888-88da-4a7e-97e3-ad0d47a8e72e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Przygotowanie

  • Rybę kroimy na 4 kawałki
  • Warzywa obieramy
  • Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą
  • Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek
  • Dodajemy rybę do warzyw i mieszamy
  • Przykrywamy folią spożywczą
  • Wkładamy do lodówki na minimum 10 godz.
  • Na drugi dzień rozgrzewamy piekarnik
  • W naczyniu żaroodpornym rozkładamy rybę z warzywami
  • Pieczemy w 190 st.C przez 20 min  

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw. Więcej informacji na ten temat znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycję przyrządzenia karpia w sosie rodzynkowym – koniecznie wypróbuj ten przepis.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 filet z karpia (160 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 plaster selera (60 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 łyżki majeranku (20 g)
  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo

Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz Dodajemy marchewkę Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy Posypujemy pestkami słonecznika

WIĘCEJ >

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…

WIĘCEJ >

Grillowane Halloumi

Ser Halloumi wyjmujemy z opakowania i grillujemy na patelni aż do momentu zarumienienia Z pozostałych składników robimy sałatkę i podajemy razem z serem

WIĘCEJ >