fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c878b8888-88da-4a7e-97e3-ad0d47a8e72e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Przygotowanie

  • Rybę kroimy na 4 kawałki
  • Warzywa obieramy
  • Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą
  • Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek
  • Dodajemy rybę do warzyw i mieszamy
  • Przykrywamy folią spożywczą
  • Wkładamy do lodówki na minimum 10 godz.
  • Na drugi dzień rozgrzewamy piekarnik
  • W naczyniu żaroodpornym rozkładamy rybę z warzywami
  • Pieczemy w 190 st.C przez 20 min  

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na karpia w sosie rodzynkowym.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Karp (świeży) (160 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (65 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Majeranek suszony (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

Komosę gotujemy zgodnie z etykietą Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe Cukinię kroimy w…

WIĘCEJ >

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

Sałaty kładziemy na talerz Kroimy/rozdzielamy łososia kładziemy na sałatę Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół lub ćwiartki dodajemy do sałaty Kaki obieramy, kroimy w cząstki i układamy na sałacie Polewamy sosem Na wierz kładziemy…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z truskawkami

Owoce: Wiśnie drylujemy Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek Omlet: Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Szynka suszona z wędzoną papryką

Szynkę wkładamy do płaskiego naczynia, np. żaroodpornego Posypujemy solą z każdej strony Owijamy naczynie z mięsem folią spożywczą i wkładamy na 24h do lodówki Wyjmujemy z lodówki Mięso płuczemy z soli pod bieżącą wodą (szybko,…

WIĘCEJ >