fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c878b8888-88da-4a7e-97e3-ad0d47a8e72e-1

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Przygotowanie

  • Rybę kroimy na 4 kawałki
  • Warzywa obieramy
  • Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą
  • Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek
  • Dodajemy rybę do warzyw i mieszamy
  • Przykrywamy folią spożywczą
  • Wkładamy do lodówki na minimum 10 godz.
  • Na drugi dzień rozgrzewamy piekarnik
  • W naczyniu żaroodpornym rozkładamy rybę z warzywami
  • Pieczemy w 190 st.C przez 20 min  

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw. Więcej informacji na ten temat znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycję przyrządzenia karpia w sosie rodzynkowym – koniecznie wypróbuj ten przepis.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 0
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 filet z karpia (160 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 plaster selera (60 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 łyżki majeranku (20 g)
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy. Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa z łososiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy dynię Dodajemy kawałki wędzonego łososia Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na sałatkę Awokado obieramy, kroimy w paski i kładziemy na wierzchu sałatki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Cukinia z łagodnym z farszem

Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki. Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki. Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy do miski. Miąższ cukinii siekamy, kiełbasę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę…

WIĘCEJ >