fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Przegrzebki z imbirem po chińsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a99d46d-c473-4395-acd2-784cd0093836
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Przegrzebki z imbirem po chińsku

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Imbir obieramy i kroimy na zapałkę
  • Przegrzebki oczyszczamy z błon
  • Do miski wlewamy sos sojowy i bulion, dodajemy mąkę raz cukier i dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
  • Wrzucamy czosnek, cebulę oraz imbir i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy przegrzebki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przygotowany sos i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z przegrzebkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Przegrzebki (świeże) (500 g)
  • Bulion mięsny (45 ml)
  • Cebula (40 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Mąka kukurydziana (24 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Cukier trzcinowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron gryczany z kurkami

Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy jeszcze dwa razy Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Owsianka z jogurtem, z suszoną i świeżą miętą

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą kokosową i truskawkami

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plastry Kromki chleba smarujemy pastą i układamy plastry truskawek

WIĘCEJ >

Zupa z kasztanów jadalnych

Kasztany nacinamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut Następnie kasztany odcedzamy, obieramy z łupin i siekamy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Marchew, seler oraz pietruszkę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >