fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Przegrzebki z imbirem po chińsku

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-247
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Przegrzebki z imbirem po chińsku

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Imbir obieramy i kroimy na zapałkę
  • Przegrzebki oczyszczamy z błon
  • Do miski wlewamy sos sojowy i bulion, dodajemy mąkę raz cukier i dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
  • Wrzucamy czosnek, cebulę oraz imbir i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy przegrzebki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przygotowany sos i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z przegrzebkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Przegrzebki (świeże) (500 g)
  • Bulion mięsny (45 ml)
  • Cebula (40 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Mąka kukurydziana (24 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Cukier trzcinowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl (shake) z awokado i pomarańczy

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Pomarańcze obieramy ze skóry Wrzucamy do blendera kawałki awokado i pomarańczy Dodajemy miód Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy łososia, skrapiamy sokiem z cytryny oraz tłuszczem i posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut Z fasolki…

WIĘCEJ >

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Sajgonki ze świeżymi warzywami

Marchew oraz ogórka obieramy i kroimy w słupki Mango oraz awokado obieramy i kroimy w cienkie plasterki Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy sezamem Sałatę rwiemy na części Przygotowujemy miskę z gorącą wodą Papier…

WIĘCEJ >