fbpx
logo
Szukaj
open close

Przegrzebki z imbirem po chińsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a99d46d-c473-4395-acd2-784cd0093836
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Przegrzebki z imbirem po chińsku

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Imbir obieramy i kroimy na zapałkę
  • Przegrzebki oczyszczamy z błon
  • Do miski wlewamy sos sojowy i bulion, dodajemy mąkę raz cukier i dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
  • Wrzucamy czosnek, cebulę oraz imbir i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy przegrzebki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przygotowany sos i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z przegrzebkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Przegrzebki (świeże) (500 g)
  • Bulion mięsny (45 ml)
  • Cebula (40 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Mąka kukurydziana (24 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Cukier trzcinowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekanka z bakłażanów i groszku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Parmezan ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Rozgrzewamy grill Bakłażany kroimy w cienkie plastry i smarujemy tłuszczem Następnie plastry bakłażanów układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy przez…

WIĘCEJ >

Sałatka śródziemnomorska z kurczakiem

Mięso kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe) Pomidory suszone kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Empanadas z wołowiną

Arkusz ciasta powinien mieć wymiary 25 cm x 25 cm Rodzynki wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelnię wlewamy tłuszcz i wodę, wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Kanapki portobello z jajem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy trzonki Następnie smarujemy pieczarki tłuszczem, posypujemy przyprawami i kładziemy na papier Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut Następnie…

WIĘCEJ >