fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażone przegrzebki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9753025-545a-4632-aaaf-85157fb84f4e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Smażone przegrzebki

Przygotowanie

  • Natkę pietruszki siekamy
  • Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy
  • Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki
  • Smażymy przez 2 minuty, obracamy i dalej smażymy, aż będą miękkie, ale zwarte
  • Ściągamy z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy natką pietruszki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przegrzebki (świeże) (200 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (12 g)
  • Sok z cytryny (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grasica z grillowanymi warzywami

Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…

WIĘCEJ >

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…

WIĘCEJ >

Chrupiąca przekąska

Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy) Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym

WIĘCEJ >

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >