fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażone przegrzebki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9753025-545a-4632-aaaf-85157fb84f4e

Smażone przegrzebki

Przygotowanie

  • Natkę pietruszki siekamy
  • Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy
  • Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki
  • Smażymy przez 2 minuty, obracamy i dalej smażymy, aż będą miękkie, ale zwarte
  • Ściągamy z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy natką pietruszki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zdjęcie poglądowe.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przegrzebki (200 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 2 łyżeczki natki pietruszki (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki soku z cytryny (ok. 12 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree.  W garnku lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >

Pieczona włoszczyzna

Warzywa obrać i pokroić na kawałki (ważne, aby kawałki były mniej więcej tej samej wielkości/grubości – wtedy upieką się równomiernie.) Warzywa włożyć do dużego, płaskiego naczynia do zapiekania. Dodać przekrojone na pół ząbki czosnku oraz…

WIĘCEJ >