fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażone przegrzebki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9753025-545a-4632-aaaf-85157fb84f4e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażone przegrzebki

Przygotowanie

  • Natkę pietruszki siekamy
  • Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy
  • Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki
  • Smażymy przez 2 minuty, obracamy i dalej smażymy, aż będą miękkie, ale zwarte
  • Ściągamy z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy natką pietruszki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zdjęcie poglądowe.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przegrzebki (200 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 2 łyżeczki natki pietruszki (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki soku z cytryny (ok. 12 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka marokańska z batatów

Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Smoothie z bananem, gruszką i szpinakiem

Blendujemy ½ banana, ¾ gruszki, szpinak z sokiem z limonki/cytryny Koktajl przelewamy do miseczki i dekorujemy suszoną morwą, ziarnami sezamu, resztą banana i gruszki (pokrojonych w kostki lub plasterki)

WIĘCEJ >