fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażone przegrzebki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9753025-545a-4632-aaaf-85157fb84f4e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażone przegrzebki

Przygotowanie

  • Natkę pietruszki siekamy
  • Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy
  • Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki
  • Smażymy przez 2 minuty, obracamy i dalej smażymy, aż będą miękkie, ale zwarte
  • Ściągamy z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy natką pietruszki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zdjęcie poglądowe.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przegrzebki (200 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 2 łyżeczki natki pietruszki (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki soku z cytryny (ok. 12 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kapusta z grzybami

Grzyby moczymy w zimnej wodzie około półtorej godziny. Upewniamy się, że są dobrze wypłukane i nie zawierają piasku. Kapustę kroimy drobno, wkładamy do garnka, zalewamy 700 ml wody. Grzyby odcedzamy i kroimy drobno. Dodajemy do…

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z warzywami i imbirem

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy…

WIĘCEJ >

Bułki bezglutenowe

Przesiewamy obie mąki i sól przez sitko W garnku łączymy oliwę i wodę i doprowadzamy do wrzenia Zdejmujemy z ognia i dodajemy do mieszanki mąki Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy kminek i jajka i mieszamy…

WIĘCEJ >