fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażone przegrzebki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9753025-545a-4632-aaaf-85157fb84f4e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażone przegrzebki

Przygotowanie

  • Natkę pietruszki siekamy
  • Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy
  • Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki
  • Smażymy przez 2 minuty, obracamy i dalej smażymy, aż będą miękkie, ale zwarte
  • Ściągamy z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy natką pietruszki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przegrzebki (świeże) (200 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (12 g)
  • Sok z cytryny (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z boczniakami

Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.  

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >

Surówka z selera korzeniowego z ananasem

Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dość drobnych oczkach. Ananasa kroimy w kosteczkę lub w cienkie słupki. Selera mieszamy z ananasem, dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy.

WIĘCEJ >