fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e9e39c1-c059-4c7c-bce9-1df2aa01186b-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na oleju.
  • Tofu ścieramy na tarce o dużych bądź średnich oczkach i mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami.
  • Formujemy klopsiki i układamy je na formie lub szkle żaroodpornym. Zalewamy sosem z zagęszczonego bulionu lub pomidorowym i pieczemy przez ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Tofu wędzone (200 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Kasza jaglana (100 g)
  • Bulion jarski (100 ml)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Mąka ziemniaczana (35 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Mąka kukurydziana (15 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątroba wieprzowa z grillowanymi warzywami

Paprykę kroimy na pół i każdą połówkę na 3 części Cukinię kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy warzywa Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tymianek Zasmażamy 2…

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki w sosie cytrynowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę. Kaczkę…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa podłużne walce Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku…

WIĘCEJ >