fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e9e39c1-c059-4c7c-bce9-1df2aa01186b-1

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na oleju.
  • Tofu ścieramy na tarce o dużych bądź średnich oczkach i mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami.
  • Formujemy klopsiki i układamy je na formie lub szkle żaroodpornym. Zalewamy sosem z zagęszczonego bulionu lub pomidorowym i pieczemy przez ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Maria Chuchla
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g tofu wędzonego
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 małe ząbki czosnku (10 g)
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej (36 g)
  • 3 łyżeczki mąki kukurydzianej (15 g)
  • 1 szczypta majeranku (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki bananowe z sosem malinowym

Placki bananowe Banana obrać, połamać/pokroić na mniejsze kawałki Dodać jajko Miksować przez 15 sekund blenderem Cały czas miksując dodajemy po łyżce mąki kokosowej, jeśli po drugiej łyżce robi się gęste to nie dodajemy już kolejnej…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

WIĘCEJ >

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >