fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e9e39c1-c059-4c7c-bce9-1df2aa01186b-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na oleju.
  • Tofu ścieramy na tarce o dużych bądź średnich oczkach i mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami.
  • Formujemy klopsiki i układamy je na formie lub szkle żaroodpornym. Zalewamy sosem z zagęszczonego bulionu lub pomidorowym i pieczemy przez ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Tofu wędzone (200 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Kasza jaglana (100 g)
  • Bulion jarski (100 ml)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Mąka ziemniaczana (35 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Mąka kukurydziana (15 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka brokułowa z awokado i jajkami w koszulkach

Sałatka: Brokuły lekko posolić i gotować na parze przez 7 minut Brokuły przelać zimną bieżącą wodą lub zasypać lodem Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką…

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >