fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos pomidorowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb39f4575-1c65-465c-b762-35eba50f5e97-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos pomidorowy

Przygotowanie

  • Pomidory dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, usuwając twarde rdzenie.
  • Czosnek siekamy i dodajemy do pomidorów.
  • Pomidory z czosnkiem blendujemy, po czym doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i na małym ogniu gotujemy ok. 15-20 minut, aż sos się zagęści.
  • Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem, sporą szczyptą cynamonu i ziołami.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (1000 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na (…)

WIĘCEJ >