fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz25-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki
  • Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku
  • Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną
  • Dzielimy na 4 części i formujemy walec wielkości małego palca
  • Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość 3 mm
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Nakładamy na środek każdego rozbitego plastra 1 plaster boczku
  • Nakładamy farsz mięsny
  • Zawijamy schab, żeby utworzyć roladkę, czyli najpierw zawijamy boki a potem zwijamy jak dywan
  • Gotowe roladki układamy w naczyniu
  • Dodajemy smalec
  • Wlewamy szklankę zimnej wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Pieczemy w 180 st. C przez 90 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy stosować pieprzu czarnego. Sprawdź składniki potrawy, by odpowiadały Twojej aktualnej diecie.

Uwagi

Powyżej znajdziesz powiązane przepisy, które możesz dodać do ulubionych, oznaczając gwiazdką.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 plastry schabu (ok.280 g)
  • 2 piersi z indyka (200 g)
  • 2 plastry boczku wieprzowego (20 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • ¼ marchewki (15 g)
  • ¼ pietruszki (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Smoothie zielone z żółtkami

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >