Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem
Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem
Przygotowanie
- Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki
- Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku
- Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną
- Dzielimy na 4 części i formujemy walec wielkości małego palca
- Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość 3 mm
- Lekko solimy i pieprzymy
- Nakładamy na środek każdego rozbitego plastra 1 plaster boczku
- Nakładamy farsz mięsny
- Zawijamy schab, żeby utworzyć roladkę, czyli najpierw zawijamy boki a potem zwijamy jak dywan
- Gotowe roladki układamy w naczyniu
- Dodajemy smalec
- Wlewamy szklankę zimnej wody
- Przykrywamy pokrywką
- Pieczemy w 180 st. C przez 90 min
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy stosować pieprzu czarnego.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (320 g)
- Indyk pierś (270 g)
- Woda (200 ml)
- Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Marchew (świeża) (20 g)
- Pietruszka korzeń (20 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem
Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią
Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii
WIĘCEJ >Jajka w majonezie z warzywami
Ugotowane wcześniej jajka kroimy na pół, układamy na talerzu, doprawiamy solą i pieprzem Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę Mieszamy oliwę z majonezem Wszystkie składniki układamy w dowolny sposób
WIĘCEJ >Egg coffee
Oddzielone dokładnie żółtka wrzucamy do miski, dosypujemy słodzidło (jeśli używamy) i ubijamy mikserem jak kogel mogel. Gdy żółtka przebiorą jaśniejszy kolor i utworzą piankę, dodajemy łyżkę śmietanki kokosowej i dalej miksujemy. Zaparzamy kawę jak lubimy…
WIĘCEJ >