fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz25-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki
  • Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku
  • Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną
  • Dzielimy na 4 części i formujemy walec wielkości małego palca
  • Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość 3 mm
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Nakładamy na środek każdego rozbitego plastra 1 plaster boczku
  • Nakładamy farsz mięsny
  • Zawijamy schab, żeby utworzyć roladkę, czyli najpierw zawijamy boki a potem zwijamy jak dywan
  • Gotowe roladki układamy w naczyniu
  • Dodajemy smalec
  • Wlewamy szklankę zimnej wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Pieczemy w 180 st. C przez 90 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy stosować pieprzu czarnego.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (320 g)
  • Indyk pierś (270 g)
  • Woda (200 ml)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Pietruszka korzeń (20 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Naczynie żaroodporne, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii

WIĘCEJ >

Jajka w majonezie z warzywami

Ugotowane wcześniej jajka kroimy na pół, układamy na talerzu, doprawiamy solą i pieprzem Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę Mieszamy oliwę z majonezem Wszystkie składniki układamy w dowolny sposób

WIĘCEJ >

Egg coffee

Oddzielone dokładnie żółtka wrzucamy do miski, dosypujemy słodzidło (jeśli używamy) i ubijamy mikserem jak kogel mogel. Gdy żółtka przebiorą jaśniejszy kolor i utworzą piankę, dodajemy łyżkę śmietanki kokosowej i dalej miksujemy. Zaparzamy kawę jak lubimy…

WIĘCEJ >