fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz25-3-3

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki
  • Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku
  • Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną
  • Dzielimy na 4 części i formujemy walec wielkości małego palca
  • Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość 3 mm
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Nakładamy na środek każdego rozbitego plastra 1 plaster boczku
  • Nakładamy farsz mięsny
  • Zawijamy schab, żeby utworzyć roladkę, czyli najpierw zawijamy boki a potem zwijamy jak dywan
  • Gotowe roladki układamy w naczyniu
  • Dodajemy smalec
  • Wlewamy szklankę zimnej wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Pieczemy w 180 st. C przez 90 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy stosować pieprzu czarnego. Sprawdź składniki potrawy, by odpowiadały Twojej aktualnej diecie.

Uwagi

Powyżej znajdziesz powiązane przepisy, które możesz dodać do ulubionych, oznaczając gwiazdką.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 plastry schabu (ok.280 g)
  • 2 piersi z indyka (200 g)
  • 2 plastry boczku wieprzowego (20 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • ¼ marchewki (15 g)
  • ¼ pietruszki (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Tłuczek do mięsa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina z marchewką i imbirem

Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy. Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i…

WIĘCEJ >

Chipsy z białej rzodkwi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski.  Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach. Wykładamy talarki na papier…

WIĘCEJ >

Gofry śniadaniowe

Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne). Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do zarumienienia (ok. 5 minut). Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. z plastrami pokrojonego pomidora).

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z natką pietruszki

Awokado obieramy i kroimy na drobne kawałki Wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy pozostała składniki i miksujemy

WIĘCEJ >