fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz25-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki
  • Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku
  • Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną
  • Dzielimy na 4 części i formujemy walec wielkości małego palca
  • Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość 3 mm
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Nakładamy na środek każdego rozbitego plastra 1 plaster boczku
  • Nakładamy farsz mięsny
  • Zawijamy schab, żeby utworzyć roladkę, czyli najpierw zawijamy boki a potem zwijamy jak dywan
  • Gotowe roladki układamy w naczyniu
  • Dodajemy smalec
  • Wlewamy szklankę zimnej wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Pieczemy w 180 st. C przez 90 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy stosować pieprzu czarnego.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (320 g)
  • Indyk pierś (270 g)
  • Woda (200 ml)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (20 g)
  • Pietruszka korzeń (20 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Naczynie żaroodporne, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki

WIĘCEJ >

Jajka faszerowane bekonem i serem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż na pół Z jaj wyciągamy żółtka i przenosimy do miski Białka kładziemy na talerzu…

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >

Jajecznica z boczkiem

Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzną patelnię. Czekając, aż tłuszcz się wytopi, drobno kroimy cebulę dymkę (wraz ze szczypiorkiem). Do podsmażonego boczku i cebuli wrzucamy kolendrę i mieszamy.   Wbijamy na patelnię 6 jajek…

WIĘCEJ >